Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenler'de Ramazan söyleşileri devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında Muzaffer Özak'ı anlatan Ömer Tuğrul İnançer, "Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. Birbirinizi sevin ve birbirinize dua edin. Her derdin ilacı sevgidir" dedi.

        Esenler Belediyesi Ramazan ayı boyunca birbirinden farklı etkinliklerle vatandaşları buluşturuyor. Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında son olarak Muzaffer Özak anıldı. Dörtyol Meydanı'ndaki etkinlik alanında düzenlenen programa; Sivas Milletvekili Ali Turan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "Kurtuluşumuz Hayatımızın Ramazanlaşmasıdır "

        Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Anadolu topraklarında iz bırakan gönül sultanı Muzaffer Özak'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

        Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ramazan'da Müslümanların birbirleri için de dua etmesinin önemine değindi. Duanın insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Göksu, "Zor bir dönemden geçen insanlığın merhamete, şefkate, sevgiye kavuşması için, tüm insanlık için de dua etmeliyiz. İslam aleminin yeniden ayağa kalkması, yeniden dirilişi için ellerimizi açıp Cenabı-ı Allah'a dua etmeliyiz. Ramazan'ın bereket ve paylaşım ayı olduğunu dualarımızla da göstermemiz gerektiğini ve insanlığın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ramazan'ı bir fırsat bilerek dualarınıza dua katınız. Çok iyi biliyoruz ki; kurtuluşumuz hayatımızın ramazanlaşmasıdır" dedi.

        "Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız"

        Programda "Sahaflar Şeyhi" olarak da tanınan Muzaffer Özak'ı Ömer Tuğrul İnançer anlattı. Velilerin ömrü yaşadıkları süreyle sınırlı değildir" diyen İnançer, "Muzaffer Özak Efendi, hayatı boyunca pek çok kitap yazmıştır. Ama 'İrşad' adlı eseri bir başkadır. Tabi okumasını bilene. Bu kitabı diğerlerinden farklı kılan muhabbet ve sevgiyle kaleme alınmış olmasıdır. Peygamber Efendimiz ne buyuruyor; 'İman etmedikçe Cennet'e giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız'. Biz birbirimizi sevmekte çok noksanız. Birbirinizi ve tüm insanları sevin ve birbirinize dua edin. Yarın öbür gün Allah'ın hidayeti ona erişir ve senin din kardeşin olur. Her derdin ilacı sevgidir. Allah tarafından yaratılan her yaratılmış sevgiye layıktır" diye konuştu.

        "Aynı duyguyu paylaşan insanlar anlaşır"

        Programda Sivas Milletvekili Ali Turan da, bir selamlama konuşması yaparak, "Hz. Mevlana der ki; 'Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşan insanlar anlaşırlar'... Esenler'de 81 vilayetten insanımızı aynı duygularla bir araya getiren, barışı, sevgiyi ve kardeşliği tesis eden Belediye Başkanımız Tevfik Göksu'ya şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" şeklinde konuştu.

        Programın son bölümünde Sami Özer, ilahilerin yanı sıra ve klasik musiki eserlerini de Esenlerliler için söyledi.

        (HK-ÖZ-Y)

        04.06.2017 16:08:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler