Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp'te elektrik kesintisi tarih olacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın girişimleri sonucunda ilçede elektrik kesintilerine son verecek bir çalışma hayata geçiriliyor.

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) yetkileri ile yapılan görüşmelerin ardından Eyüp'te, elektrik kesintilerine son verecek bir çalışmaya start veriliyor.Yetkililerle elektrik kesintilerini ortadan kaldıracak 'Kapalı Ring' sistemi ile ilgili görüşen Başkan Aydın, projenin ilk etabının Eyüp'te uygulanacağını belirtti.

        'Kapalı Ring' sistemi Eyüp'te pilot bölge seçilen Akşemsettin, Çırçır ve Alibeyköy mahallelerinde uygulanacak. Bu üç mahallede bulunan 8 trafo üzerine kurulması planlanan sistem tamamlandığında elektrik kesintileri tarihe karışmış olacak. Çalışmada, üç mahallede bulunan 8 farklı trafolardan beslenen ve o trafoların birbirine paralel bağlandığı şebeke sistemi kurulacak. Hatlardan birinde yaşanacak herhangi bir elektrik kesintisinde ise diğer hat devreye girerek, arıza giderilinceye kadar elektrik dağıtımına devam edecek.

        Kapalı Ring sistemi daha önce 2016 yılında deneme amaçlı kuruldu ve sistem sayesinde elektrik dağıtımdan kaynaklı kesintilerin önüne geçildi. Projenin İstanbul'daki elektrik kesintilerinin önüne geçmesi planlanıyor.

        (HK-Y)

        04.06.2017 16:19:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler