Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demre ve Kumluca'da muhtarlık ara seçimleri

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Sarıkayalı

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Demre ve Kumluca ilçelerinde 2 mahallede yapılan muhtarlık ara seçimlerinin sonuçları belli oldu.

        Antalya'nın Demre İlçesine bağlı Beymelek Mahallesinde Muhtar Ramazan İbik'in sabıkası var gerekçesi ile 2016 yılı Haziran ayında ilçe seçim kurulu tarafından görevden alınması nedeniyle Pazar Günü Mahalle Muhtarlık seçimleri yenilendi. 4 Haziran Pazar Günü yapılan seçimlere görevden alınan Muhtar Ramazan İbik, Mustafa Kesten, Nurullah Kuşakçı ve Ramazan Kaya aday oldu.

        Mahallede 2 bin 813 seçmenden 2 bin 466 vatandaş oy kullandı. Kullanılan oylardan 2 bin 414 oy geçerli 52 oyda geçersiz sayıldı. Beymelek Mahallesine yeniden Muhtar Seçilen Ramazan İbik bin 63 oy alırken, en yakın Rakibi Mustafa Kesten 999 oy aldı. Diğer adaylar Nurullah Kuşakçı 190, Ramazan Kaya da 162 oy aldı.

        Ortaköy'ün yeni Muhtarı Ahmet Sarıkayalı oldu

        Öte yandan 2016 yılı Mayıs ayında vefat eden Muhtar Cemali Erdoğan boş kalan Kumluca İlçesine bağlı Ortaköy Mahalle Muhtarlık seçimleri de yapıldı.

        Ortaköy'de toplam 368 seçmenden 344 kişi oy kullandı. Geçersiz oyun bulunmadığı seçimlerde Ahmet Sarıkayalı 138 oy alarak Ortaköy'ün yeni muhtarı oldu. Diğer adaylar Halime Kaya 93 Nadir Atalay 81 Yılmaz Şahin 24 ve İsmail Çetin de 8 oy aldı.

        (RS-SM-Y)

        05.06.2017 09:23:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler