Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankırı'da Ramazan Sokağı eğlencesi

        (fotoğraflı)

        ÇANKIRI (İHA) - Her yıl Ramazan ayında Çankırı'nın en işlek caddelerinde düzenlenen Ramazan Sokağı etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Her gün iftar sonrası gerçekleştirilen etkinliklere katılan çocuklar, aileleri ile birlikte eğlenceli bir hafta sonu geçiriyor.

        Türk Kültürünün geleneksel ögeleri bu sokakta

        Çankırı Belediyesi'nin Ramazan ayının geleneksel kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için geleneksel olarak düzenlediği Ramazan Sokağı etkinliklerine bu yıl da katılım yoğun oldu. Ramazan ayı boyunca her cuma, cumartesi ve pazar günleri düzenlenecek etkinlikler ilk gününden itibaren ilgi ile karşılandı. Etkinliklerde Türk kültürünün sağlam geleneklerini yansıtan birçok oyun ve gösteri de sahnelendi. Meddah, Karagöz, Hacivat, Pişekar, Kavuklu izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Düzenlenen yarışmalara katılan çocuklar, tatlı bir rekabetle birbirleri ile yarıştı.

        El sanatlarına yoğun ilgi

        Ramazan Sokağı'nda vatandaşlara Osmanlı macunu (macun şekeri), pamuk şeker, şerbet ve mısır ikramı yapıldı. Vatandaşlar, geleneksel el sanatlarımızdan hat sanatı ile sevdiklerinin isimlerini de yazdırdı. Özellikle el sanatlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar etkinlikler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çeşitli sahne gösterilerinden, geleneksel birçok etkinliği içinde barından Ramazan etkinlik alanı vatandaşlardan tam not aldı. Alanı ailesi ile birlikte gezmeye gelen vatandaşlar, Ramazan etkinliklerinden memnun kaldıklarını söyledi.

        Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi'nden koro gösterisi

        Çankırı halkının iftar sonrasında bir araya geldiği Ramazan Sokağı'nın bu haftaki konukları ise Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinin üyeleri oldu. Sahneye çıkan çocuklar, okudukları ilahiler ile Çankırılılara güzel bir akşam yaşattı. Çocukların performansını Belediye Başkanı İrfan Dinç, eşi Zeynep Perihan Dinç ile birlikte izledi.

        Ramazan Sokağı etkinliklerinin vatandaşların birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını perçinlemek için güzel bir ortam sunduğunu söyleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu sayede çocukların da kendi kültürlerini yakından tanıma ve yaşama fırsatı yakaladıklarını belirtti. Dinç, vatandaşların katılımlarından ve yoğun ilgilerinden oldukça memnun olduklarını vurgulayarak "Çocuklarımız aileleri ile birlikte burada dolu dolu zaman geçiriyorlar. Onların eğlenmesi, Ramazan ayının maneviyatına yakından şahit olmaları bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

        (CD-SLH-Y)

        05.06.2017 11:09:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler