Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emet'te Malı Damları yerleşim alanında içme suyu sıkıntısı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Emet ilçesi Yeniceköy Malı Damları adlı yerleşim alanında içme suyu sıkıntısının devam ettiği bildirildi.

        Yaklaşık 30 kişinin yaşadığı Malı Damlarındaki yerleşim alanında bulunan ve sürekli bulanık akan çeşme sularının, yağmurlu havalarda yerini çamurlu suya bıraktığı iddia edildi.

        Emet göledi çalışmalarının yapıldığı bölgedeki toprak kaymaları sebebiyle içme suyuna toprak karıştığı belirtilen yerleşim alanında, içme suyu şebeke çalışmalarının bayramdan sonra yapılacağı bildirildi. Malı Damları halkı Ramazan ayında su konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederlerken, sorunun bir an önce çözümünü istiyorlar.

        Yeniceköy belde iken su sayaçları takılarak belediyeye su parası ödeyen aileler, daha sonra köye dönüşen Yeniceköy muhtarlığına halen su faturası ödedikleri, ancak akan suyun kullanılamaz olduğunu belirtiyorlar. Su ücreti öderken katı atık bedeli de ödediklerini belirten Malı Damları sakinleri, bölgelerinde bir tane dahi çöp konteyneri bulunmadığını ve çöplerinin alınmadığından şikayet ediyorlar.

        Her seçim geldiğinde gerek Yeniceköy muhtar adayları, gerekse milletvekili ve il genel meclisi üyelerinin yörelerine gelerek sağlıklı su sözü verip gittiklerini ifade eden vatandaşlar, "Ama bu güne kadar içme suyu sorunumuz henüz çözülmedi. Genelde Emet göledi tamamlanınca sorunun tamamen çözüleceği belirtiliyor. Bizler Yeniceköy kaynağından yöremize su getirilmesini istiyoruz. Çoluk çocuk perişan olduk" dediler.

        Yeniceköy Muhtarı Akın Gürkan, Emet göledi için yapılan çalışmalarda Malı Damlarına inen su havzasına toprak kaymalarının olduğunu belirterek;"İlçe Özel İdaremizle de görüşerek kepçe gönderilmesi, boruların ise muhtarlığımızca temin edilerek hat döşenmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Ancak çalışma yapılan havzanın şuan batak olması ve çalışma yapılamayacak olması nedeniyle, bizzat Malı Damları sakinlerimizce bayram sonu çalışma yapılması istenmiş. Bizler sorunun çözümü için uğraşıyoruz"dedi.(EFE)

        05.06.2017 11:31:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler