Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Germencik Belediyesinden yaşlılar için büyük proje

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Germencik Belediyesi, gerontoloji alanında önemli bir merkez ve marka kent olma yolunda büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

        Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Germencik Belediye Başkanı Ümmet AKIN'ın girişimleri ile Germencik'te yaşayan 60 yaş üstü her yaşlı birey adına büyük bir projeye imza atılıyor.

        Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Gerontoloji Bölüm kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan ile birlikte Germencik'te hayata geçirmek için çalıştığı projede sona yaklaştıklarını ve Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezinin (YADEM) 7 Haziran 2017 günü saat 14:00 'de açılacağını dile getirdi. Başkan AKIN üzerinde büyük bir titizlikle durdukları proje hakkında açıklamalarda bulunurken şu sözlere yer verdi. "Büyük bir çaba sarf ettiğimiz projelerimizi Germencik'te hayata geçirmek bizleri mutlu ediyor. Germencikli vatandaşlarımızın sağlığı ve yaşam tarzını daha iyi seviyelere getirebilmek adına bu tarz çalışmalar yapılması gerektiğine karar verdik. Projemizin başlangıç aşaması olan Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezini (YADEM) herkesin rahatlıkla ulaşabileceği Kent Meydanı Kültür Evimizde Çarşamba günü açacağız. Yaşlılığa bağlı olarak 60 yaş ve üzeri tüm Germencikliler Yaşlanmanın Biyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal anlamda tüm alanlarının incelenmesi adına bu hizmetten faydalanabilecekler. İlk olarak 2006 yılında kurulan Gerontoloji bölümü yaşlılık ve yaşlanma bilimi alanında uluslararası çapta araştırmalar yaparak verdikleri hizmetleri Tüm Türkiye'de faal hale getirmek istiyorlar. Bölümün ilk mezunlarından Gerontolog Sıla Ayan Kent Meydanında bulunan Kültür Evinde bundan böyle Belediyemiz adına yaşlılarımıza hizmet verecek. Önümüzdeki yıllarda bu alanda hemen her İl ve İlçenin çalışma başlatacağını düşünüyoruz. Germencik Belediyesi olarak bizler de konu hakkında yaptığımız araştırmalar sonucunda ilçemizde bu çalışmanın büyük katkıları olacağını düşünerek Prof. Dr. İsmail TUFAN hocamız ile görüştük. Bölgemizde yaş ortalaması yüksek seviyede, yaşlılarımızın daha da güzel şartlarda yaşama standardına sahip olmaları için çalışmalarımıza 7 Haziran günü aktif olarak başlıyoruz" dedi.

        "Bir Sonraki Aşamamız Alzheimer Gündüz Bakım Evi Kurmak"

        Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezinin çalışmalarının ardından Germencik için bir diğer ihtiyacın Alzheimer gündüz bakım evinin olduğuna değindi. Başkan Akın, "Yapılan saha çalışmaları sonrası ekiplerimiz yaşlılığa bağlı büyük sorunlar yaratan Alzheimer hastalığı sebebi ile Germencik'te müdahaleye ihtiyaç duyduğumuz sorunlar olduğunu tespit etti. Konu ile ilgili olarak ne yapabileceğimizi ve hastalara nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırdık. İleri derecede Alzheimer hastalığının pençesinde kalmış yaşlılarımız için de Alzheimer gündüz bakım evi kurmaya karar verdik. Yer konusunda da hazırlıklarımızı tamamladık ve Belediye Hizmet binamızın yanında gündüz bakım evi çalışmalarını başlatıyoruz. Önümüzdeki yıllarda ileri derecede yaşlı vatandaşlarımızın Alzheimer hastalığına yakalanmamaları adına da YADEM bir çalışma hazırlayacak ve uygulayacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman söylediğimiz bir söz var, "Değişen ve Gelişen Bir Germencik" Germencik'in çehresini değiştirdiğimize ve değişimin devam edeceğine inanıyoruz. Gelişim anlamında ise gencinden yaşlısına herkesle iç içe ve herkesin yanında olmaya çalışacağız" dedi.

        Dünyaca Ünlü Japon Hoca Da Germencik'e Geliyor

        2006 yılında Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından başlatılan çalışmaların olumlu sonuçlarının ardından egzersiz ve biyolojik yaş ölçümlerini de Japonya'dan gelen Uzm. Hiroshi Nakajima ele aldı. Kendisini bu alanda ispatlamış olan Japon uzman Nakajima 7 Haziran 2017 Çarşamba günü Germencikliler için Kent Meydanında biyolojik yaş ölçümlerini yapacak. Yapılan çalışmalar ve biyolojik yaş ölçümler sonrasında yaşlılara uygulanacak programa ise Prof. Dr. İsmail Tufan ve ekibi karar verecek.

        YADEM'in bir diğer sorumluluğu ise 60 yaş üzeri herkese yardımcı olmak. Evlerinde bulunan 60 yaş ve üzeri birey olan aileler sıkıntılarını ve sorunlarını Gerontolog Sıla Ayan ile paylaşarak çözüm yolunu ücretsiz danışarak öğrenebilecekler. Germencik Kent Meydanında bulunan ve Kültür Evi'nde hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde hizmet verecek. YADEM'in açılışının hemen sonrasında Alzheimer gündüz bakım evi için çalışmalara hemen başlanacağı bildirildi.

        (MB-Y)

        05.06.2017 11:40:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler