Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Türel iftarını Serik'te açtı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Seriklilerle iftar sofrasında buluştu. Serik'e 3 yılda 227 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Türel, kültür merkezi müjdesi verdi. Türel, turizm emekçileri için Yukarı Kocayatak'ta yapılacak konutların temelini de bu yıl içinde atmayı hedeflediklerini açıkladı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik ilçesinde iftar sofrası kurdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serikliler, Başkan Türel'e yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından hep birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeği sonrası Başkan Menderes Türel, Ramazan ayının İslam alemine hayırlı olmasını diledi. Türel, bir tövbe ayı, hoşgörü ve sevgi zamanı olan, cennetin kapılarının açıldığı ay olan Ramazan'ın bütün insanlık için mübarek olduğunu kaydetti. Bugün İslam aleminin kendisiyle savaştığını, bin parçaya bölündüğüne dikkat çeken Türel, "Türk milleti tarihte birçok defa İslam dünyasının öncüsü, gururu oldu. 1453 böyledir, Kurtuluş Savaşı'mız da böyledir. Gün Türkiye'nin yeniden mazlum milletlerin sesi olmasının günüdür" dedi.

        Kaya gibi sağlam olmalıyız

        "İçerde ve dışarıda kaya gibi sağlam olmamız gereken bir devirdeyiz" diyen Türel, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu bayrağı alınca Türkiye'nin önüne her türlü engel çıkartılmaya başlanmıştır. Son olarak 50 seneden bu yana planlanmış, büyütülmüş, yerleştirilmiş bir şebeke işte görüyorsunuz içerden bir işgal hareketi başlattı. En acı olan şey DAEŞ gibi bir terör örgütünün İslam adını kullanması. FETÖ hareketinin de yine senelerden beri İslam adına herkesi kandırmış, beyinleri yıkamış, insanları robot haline getirmiş olmasıdır. Allah Türkiye'nin yüzüne baktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve milletimizin duruşu sayesinde büyük bir badire atlatıldı. İçerde ve dışarıda akla gelmeyen bin türlü oyun hala devam ediyor. Ben son iki haftadır bir Amerika'da bir Avrupa'da devletimizi temsilen birçok toplantıya katıldım. Yeni istismarlara, yeni fitne ve fesatlara karşı çok dikkatli olma hususunda herkese özellikle buradan çağrıda bulunuyorum. Aziz milletimizin kurnaz tuzaklara düşmemesi gerekir. Birlik ve beraberlikle bunların oyunlarını bugüne kadar bozduk, Allah'ın izni ile yine bozacağız."

        Çalışmayı ibadet biliyoruz

        Çalışmayı ibadet bildiklerini bu anlayışla görev yaptıklarını vurgulayan Başkan Türel şöyle konuştu: "Antalya'nın iki günü bir olmasın diye çırpınıyoruz. Eskiden belediyecilik çöp toplamak, kaldırım yapmaktan ibaretti. Biz şimdi köylere yol götürüyoruz. Tarım üreticisine güneş enerjisiyle sulama suyu temin ediyoruz. Turizm ve ticaret canlansın, gençlere yeni iş sahaları açılsın diye çırpınıyoruz. Ben 30 senedir Antalya'nın dünya güzeli bir il olarak daha yükseğe çıkması ve daha ileri gitmesi için gece gündüz çalışıyorum. Gençken Antalyaspor'la bu işlere başladık, çok şükür memleketimize her makamda, sivil toplumda, siyasette, devlette hizmet imkanını bulduk. Hep bir Antalya hayalinin peşinden koştuk. Antalya yoksa biz olmuşuz ne kıymeti var? Antalya dünya yıldızı olmazsa Menderes Türel başkan olmuş ne kıymeti var. Eserlerimizle Antalya'nın geleceğini aydınlatmazsak bu görevlerin ne kıymeti var. İşte bu sebepledir ki senelerdir Antalya kazanacaksa ben kaybedeyim demeye devam ettim. Her büyük yatırımda risk alma, daha fazla oy getirecek işler yap diyen arkadaşlarımız oldu. Ama ben hep Antalya'nın geleceğine yatırım yapmaktan vazgeçmedim."

        Serik girişi çıkışı en güzel hale geliyor

        Serik'e de bu mantıkla hizmet ettiklerini söyleyen Türel, "Senelerdir Serik'in kanayan yarası olan birçok sorunu çözdük. Göreve geldiğimizde şöyle bir hatırlayın, Serik'in arıtması kapasitesini doldurmuş, elektrik masrafı olmasın diye arıtma tesisi çalıştırılmıyordu. Biz göreve geldiğimizde böyle bir Serik vardı. 30 milyonun üzerinde bir yatırımla hem de 5 ay içerisinde Serik'e yeni bir arıtma kazandırdık. Böylelikle turizmde en büyük sermayemiz, denizimizi kurtardık. Serik, girişi çıkışı olmayan bir ilçe olmayı hak ediyor muydu? Kızderesi'nde kanalın üstünü kapatarak olmayan bir yolu Allah'ın izni ile Serik'in girişi haline getirdik. Şimdi işte Atatürk Caddesi de tamamlanıyor. Yaşar Uçar Caddesi de 15 Hazirana kadar tamamlandığında, Kızderesi'nden gelip Yaşar Uçar Caddesi'nden dönerek, Hükümet Caddesi'nden ringimizi tamamlayıp, Serik'imizi en güzel, en konforlu şekilde girişi ve çıkışı olan bir ilçe haline getiriyoruz."

        Turizm emekçilerine ev

        Turizm emekçilerini Serik'te ev sahibi yapacaklarını söyleyen Türel, "Turizmde çalışan bulaşıkçısından, kat görevlisine, garsonundan, bahçıvanına işçi, emekçi kardeşimi artık sigara parası kadar taksitle ev sahibi yapacak ikinci konutların temelini bu sene içerisinde atmayı planlıyoruz. Onları Yukarı Kocayatak'ta ev sahibi yapacak projemizi inşallah Serik'imize kazandırıyoruz" dedi.

        Güreş eğitim merkezi

        Pehlivanlar diyarı Serik'e güreş eğitim merkezi kazandırdıklarını kaydeden Başkan Türel, "Yağlı, minder fark etmez bütün güreşçi kardeşlerimizi eğitebileceğimiz fevkalade modern bir güreş eğitim merkezi Serik'imize hizmet ediyor. Kundu-Belek yolu. Serik'e en az 1 saat kazandırdı. Eskiden Belek'ten Antalya'ya gitmek istediğinizde dolaşarak gidiyorduk. Şimdi Kundu üzerinden Expo yolu ile çok rahatlıkla Antalya'mıza ulaşıyoruz. Şimdi bu hatta toplu ulaşım araçlarımızı da koyduk. Artık Boğazak'dan çıktığınızda toplu ulaşımla istediğiniz yere gidebilmeniz de söz konusu. Vatandaşlarımız beni bölgeden arıyorlar, teşekkür ediyorlar, Allah razı olsun diyorlar. Biz onlar için çalışıyoruz, elbette onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

        Kültür merkezi müjdesi

        Serik'e bir de kültür merkezi kazandıracaklarını müjdeleyen Başkan Menderes Türel, "Serik için çok önemli bir proje. Ramazan Çalık başkanımız bizimle çok iyi bir işbirliğine giderek alan tahsisini gerçekleştirdi. Şimdi projelerimizi tamamlıyoruz. Projelerimizi tamamladıktan sonra Kültür Merkezi'mizin de burada temelini atacağız. Burası Serik'in bir buluşma noktası olacak" diye konuştu.

        Asfaltsız yol kalmıyor

        Başkan Türel, Serik'te kırsal bölgelerdeki asfalt çalışmalarında büyük mesafe kat ettiklerini de belirterek, "Bütün bu yolların büyük bir kısmı tamamlandı, kalan kısmını da büyük bir süratle tamamlamaya çalışıyoruz. Kayaburnu, Eskiyörük, Tekke, Çakallık yolu artık fevkalade sağlıklı bir hale geldi ve turistler de buraya ilgi gösteriyor. Teke Mahalle yolu sıcak asfalt kaplama çalışması, 2 Nisan 2017 tarihinde hizmete girdi" dedi.

        3 yılda 227 milyonluk yatırım

        Büyükşehir ve ASAT'ın Serik'e bugüne kadar yaptığı toplam yatırımın 227 milyon liraya ulaştığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Eskiden Antalya'nın Kaş'tan Gazipaşa'ya bütün köylerine yapılan yatırım, 2013'te biz göreve gelmeden önce 10 milyon lira idi. Bugün biz 227 milyon liralık bir yatırımı sadece Serik'imizin hizmetine sunmaktan büyük şeref duyuyoruz. Sizler için ne yapsak azdır. Bu hizmetlerin hepsi sizin sayenizde oluyor. Bu hizmetlerin gerçek mimarı sizlersiniz. Sizler bizi desteklemeseydiniz, sizler dualarınızla gecenizde gündüzünüzde destek olmasaydınız biz inanın bu hizmetleri yapamazdık. Onun için sevgili hemşerilerime ne kadar teşekkür etsem azdır."

        Konuşmasının sonunda Serik Orta Mahalle Muhtarı Hasan Ali Kanmaz, Serik'e yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Türel'e teşekkür plaketi verdi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        05.06.2017 12:15:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler