Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlardan Dünya Çevre Gününe özel geri dönüşüm sergisi

        - Atık malzemeler ekonomiye kazandırıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Cam şişeler, eski gazeteler, karton koliler ve birçok atık eşya, Arnavutköylü kadınlar tarafından Dünya Çevre Günü'nde ekonomiye kazandırıldı.

        Arnavutköy'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü sıra dışı bir etkinlikle kutlandı. 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi çalışmalarla İstanbul'un öne çıkan ilçelerinden biri olan Arnavutköy'de birbirinden farklı sosyal ve kültürel çalışmalar da yapılıyor. Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür Merkezi'nden eğitim alan kadınlar, geri dönüşüm ürünlerinden tasarladıkları birbirinden güzel hediyelik eşyalarla Dünya Çevre Günü'nde hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağladı.

        Eğitim alan bin 470 kadın, toplam 4 bin 112 üründen oluşan eserlerini sergiledi. Çevre dostu çalışmalardan ötürü kadın kursiyerleri tebrik eden Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, "Kadın Kültür Merkezimizde bu yıl bin 470 kursiyerimiz eğitim aldı. Atıklardan özellikle bir şeyler yapılması, ciddi bir çalışma. Özellikle ev hanımlarımız buraya gelerek kısa sürede eğitim alarak kendi yeteneklerini gösterdi. Cam şişeler, eski gazeteler, karton koliler ve birçok atık eşya. Her şeyden önemlisi her türlü atığı yeniden ekonomiye kazandırmak, yeniden yararlı hale getirmek" diye konuştu.

        Dersimiz geri dönüşüm

        Geri dönüşüm dersinin son derece verimli geçtiğini söyleyen kursiyerler de kağıt ve poşetleri değerlendirerek hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlamaktan dolayı mutlu. Kursiyer Meltem Avcı, "Geri dönüşüm ahşap boyama teknikleri kağıt rölyefleri, kavanoz, cam, gazetelerden sepetler kafes konserve kutularından saksı aklınıza gelebilecek ne varsa yaptık. Gazeteden sepet yapmak kafes değerlendirmek farklı bir şeyler çıkartmak, üretmek, tekrardan değer kazandırmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

        Diğer bir kursiyer Aynur Aydınoğlu ise "Geri dönüşümde rölyef kağıttan sepetler, ahşap boyama, ayna yöntemi her şeyi yaptık. Çok güzel ve çok memnunuz. Özel isimler yazabiliyoruz. Özellikle hediye paketleri. Ben arkadaşıma mumluk yaptım. Anneme geri dönüşümden hediye yaptım, kız kardeşime bebek süsü yaptım" ifadelerini kullandı.

        ( HK-SÜ-Y)

        05.06.2017 12:20:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler