Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kozan'da "Ailemle Yarışıyorum" kitap okuma yarışması

        (Fotoğraflı)

        Emre Bozdemir

        ADANA (İHA) - Adana'nın Kozan ilçesinde özel bir kolejde "Ailemle Yarışıyorum" kitap okuma yarışması yapıldı.

        Kolejin Türkçe öğretmenlerinin organize ettiği "Kitap Okuma Turnuvası" kapsamında "Ailemle Yarışıyorum" adlı kitap okuma yarışmasına öğrenciler aileleri ile birlikte katıldı.

        Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisi, bilgi, birikim ve ufuk kazandırmak amacıyla yapılan yarışmasına 5-6-7-8. sınıfta okuyan öğrenci ve toplam 120 veli katıldı. Yarışmada, "Mucize" adlı kitaptan 50 soru sorulurken öğrencilere ve velilere toplam 75 dakika süre verildi.

        Yarışmada Doğa Radavuş adlı öğrenci ve velisi 98 puanla birinci, Zeynep Sude Gün ve velisi 96 puanla ikinci olurken, Elif Özcan ve velisi, Mustafa Akay ve velisi, Eylül Özgül ve velisi ise 92 şer puanla üçüncülüğü paylaştılar.

        Dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin karne günü verileceği öğrenildi.

        (EMR-Y)

        05.06.2017 12:57:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler