Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İftar sofralarında şehitler için dua

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Gönüllerin rahmet, paylaşma ve hoşgörüyle dolduğu on bir ayın sultanı Ramazan ayında, Küçükçekmece Belediyesi bereketli iftar sofralarını ilçedeki mahallelerde kurmaya devam ediyor.

        Küçükçekmece Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli mahallelerinde kurulan iftar sofraları komşuları bir araya getiriyor. Kartaltepe Mahallesi Küçükçekmece Nikah Sarayı Bahçesi ve Gültepe Mahallesi Gültepe İlkokulu bahçelerinde kurulan iftar sofralarına Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. İftar programına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

        Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitler için Allah'tan rahmet dileyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; ''Bu sofralarda komşuluk ilişkilerini geliştirmek, Rabbimizin 'Müslümanlar kardeştir' ayetinin bir yansıması olarak ve Ramazan iftarını bu sofralarda birbirimizle paylaşarak yaşamak en güzelidir. Rabbim ülkemizdeki bu diriliği, birliği ve beraberliği hiç bozmasın. Rabbim Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerimize vebütün şehitlerimize rahmet eylesin. Ahirette de bizleri onlara komşu olmayı nasip eylesin inşallah.Ramazan Kur'an ve dua ayıdır. O yüzden birbirimize çok dua etmeliyiz" diye konuştu.

        Çocuklar doyasıya eğlendi

        Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında, okunan ezanın ardından oruçlar açıldı. Ramazanın bereketi aynı sofralarda binlerce vatandaş tarafından paylaşırken, yenen yemeklerin ardından, vatandaşlar yemek duası eşliğinde ellerini semaya açarak, hep birlikte şükretmenin mutluluğunu yaşadı. Çocuklar ise kendileri için özel olarak getirilen animasyon grubunun gösterisiyle eğlenceli dakikalar geçirdi.

        (HK-ÖK-Y)

        05.06.2017 12:59:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler