Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinop'ta Çevre Haftası etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Sinop'ta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında Valilik Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

        Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt yaptı. Kurt, "İçinde bulunduğumuz yüzyıl birçok teknolojik imkânı insanlığın hizmetine sunarken bir yandan da insanlığın ortak malı olan doğa ve çevreden geri getirilmesi zor hatta mümkün olmayan varlıkları da alıp götürmüştür. Gelişmekte olan ülkemizde de sanayileşmeye ve kentleşmeye paralel olarak çeşitli çevre sorunları baş göstermiş ve bur sorunlar giderek karmaşıklaşmıştır. Sonuçları direkt olarak canlı yaşamını etkileyen maliyeti çok yüksek olan çevre kirlenmesi sadece devletlerin değil tek tek hepimizin üzerinde düşünmemiz gerek hayati bir sorundur. Tüketim anlayışımızdan ekonomik faaliyetlerimize ve yaşama tarzımıza uzanan süreçte her sorumlu ferdin çevre için yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Çevre sorunlarına çözüm ararken beşikten mezara kadar sürekli dengeli, ruh ve beden temizliğini beraber ve ayrılmaz mütalaa eden fikri yaklaşımlar göz önünde bulundurulmalıdır. Tarih, kültür, inanç, örf ve adetlerimiz çevre politikalarının hayata geçirilmesi noktasında bize yol gösterecek zengin bir kaynaktır. Yine çevre eğitimi ile bireye aile çevresinden başlayarak tüm eğitimi boyunca çevre konusunda bilinçlendirilmesi sorumluluk hissi kazandırıcı bir eğitim verilmesinin de rolü büyüktür" dedi.

        Konuşmaların ardından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Atığı Güzelleştir" projesinde dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

        Törene ayrıca, Sinop Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ve kurum müdürleri ile siyası partilerin temsilcileri katıldı.

        (OSM-SLH-Y)

        05.06.2017 13:01:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler