Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        5 Haziran Dünya Çevre Günü Kırklareli'nde de kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Vurucu

        KIRKLARELİ (İHA) - 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Kırklareli'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanında Bulunan Atatürk Anıtına çenk sunma töreni gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Kırklareli Valisi Esengül Civelek ziyaret edildi.

        Daha sonra etkinlik İl Özel İdaresi Şeker Depoları Cazibe Merkezinde devam etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çeşitli stantlar açarak Protokol üyelerine ve öğrencilere Çevre bilinci hakkında bilgiler verdi.

        Düzenlenen etkinlikte minik çocuklara ve Kırklareli protokolüne çevre bilincine dikkat çeken broşürler ve önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak olan file çantalar ile bez çantalar hediye edildi.

        Etkinliğe Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Elmas Büyükdere, Başkan Yardımcısı Mehmet Gider ve davetliler katıldı.

        Vali Yardımcısı Tahir Demir etkinlikte yaptığı konuşmada, petrol ürünü naylon torbaların ve poşetlerin doğaya verdiği zararları dile getirdi.

        Demir konuşmasında, " Kullandığımız naylon torbalar petrol ürünü olduğu için zararlı, Doğada uzun süre yok olmuyor. Denizlerimizin dipleri naylon torbalarla dolu. Yeni başlayacak file ve kese kağıdı torba uygulaması ile hem doğamız, hem çevremiz, hemde sağlımız açısından önemli. Her bireyin çevre bilincine duyarlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

        (ÖK-ÖK-Y)

        05.06.2017 14:06:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler