Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ressam Donma'dan, "Doğa ve Çevre'' konulu resim sergisi

        - Çevre Günü dolayısıyla, resim sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ressam Hatice Donma'nın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sanatseverlerin beğenisine sunduğu "Doğa ve Çevre'' konulu resim sergisinin açılışı gerçekleşti.

        Küçükçekmece Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Ressam Hatice Donma'nın, "Doğa ve Çevre'' konulu resim sergisini vatandaşlarla buluşturdu. Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı serginin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ile birlikte sanatseverler katıldı.

        "Çevreyi Ve Doğayı Anlatan Güzel Bir Sergi''

        Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç," Küçükçekmece Belediyesi olarak, doğaya karşı duyarlı oluşumuzu her platformda ve her yerde göstermeye çalışıyoruz. Bu yıl okullarla birlikte çevre duyarlılığını arttırmak adına bazı programlar düzenledik. İnşallah bu duyarlılığımızı çocuklarımızla birlikte arttırmaya çalışacağız. Doğayı ve çevreyi anlatan bu güzel sergi de emeği geçen Hatice Donma'ya teşekkür ediyoruz'' dedi.

        "Çevre olmazsa hiçbir şey olmaz''

        Doğa ve çevre konulu resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sunan Ressam Hatice Donma, "Doğadaki güzelliklerin uzun soluklu hayat bulması için, genç nesillere aktarılması için bu tür resim çalışmaları yapıyorum. Bu sergi çalışmalarımla gençlere bir şeyler katmayı hedefliyorum. Zaten yaptığım resimler de tamamıyla doğayı anlatan, çevredeki güzellikleri anlatan yeşili anlatan resimlerdir. Bunların gençler tarafından korunması noktasında da tavsiyelerde bulunuyorum. Çevre olmazsa hiçbir şey olmaz. Bu serginin kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

        Sergi açılışının ardından ise, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç, Hatice Donma'ya teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. Sergide sanatçının doğa temalı yağlı boya tabloları yer alıyor.

        (HK-ÖK-Y)

        05.06.2017 16:18:58 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler