Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Şahin: "Samsun eğitimde ilk 10'da olmalı"

        - Tabiatta ders yaptılar, resim sergisi açtılar

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'u eğitimde ilk 10'a giren şehirlerin içerisinde görmek istediklerini söyledi.

        Samsun Atakum ilçesi Anafartalar Anadolu Lisesinde "Tabiatta Ders Var Projesi" kapanış töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından "Tabiatta Ders Var Projesi" kapanış töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen bir konuşma yaparak proje kapsamında yapılan etkinliklerle ilgili olarak bilgi verdi.

        Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, " 'Tabiatta Ders Var Projesi' ile birçok okulumuzda bulunan öğrencimiz Kuş Cenneti'nde sınıfın dışında ders gördüler. Kuş Cenneti ile ilgili farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Dünyada Kuş Cenneti gibi yerler sayılı vaziyettedir. Belki 3-5 tane ancak vardır. Belki de burası gibi hiç yoktur. Burayı el birliği ile hep birlikte koruyacağız. Kuş Cenneti dünya miras listesine girsin diye çok çaba sarf ettiğimiz bir alan" dedi.

        "Biz Samsun'u eğitimde ilk ona giren şehirlerin içerisinde görmek istiyoruz"

        Vali Şahin sözlerine şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesinin büyük katkılarıyla Kuş Cenneti'ni UNESCO geçici listesine koydurduk. Burayı muhafaza etmemiz gerekiyor. Sırf burayı muhafaza edelim diye mi siz öğrencilerimizi buralara taşıyıp ders işlettik. Hayır, sınıfta yapılan eğitim çocukları sıkıyor. Çocuklar kışın kar yağsın da okul tatil olsun diye bekliyorlar. Biz okula gitmeyelim düşüncesindeler. O zaman bizim bu döngüyü tersine döndürmemiz gerekiyordu. Öğrencilere sınıfı özleteceğimiz bir yöntem geliştirmemiz gerekiyordu. Önemli olan eğitim. Bu ister sınıf içinde olur, isterse sınıf dışında olur. Eğitim şart, eğitim olmadan hiçbir şey olmuyor. Eğer kaliteli bir eğitim alıyorsak problem yok. Biz Samsun'u eğitimde ilk 10'a giren şehirlerin içerisinde görmek istiyoruz."

        "Bu ülkede yaşayan her bir ferdin eğitime katkı sağlaması gerekiyor"

        Bu ülkede yaşayan her bir ferdin eğitime katkı sağlaması gerektiğinin altını çizen Vali Şahin, "Eğer biz bunu yapamazsak üçüncü dünya ülkesi olmaya devam ederiz. Biz Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı 2023 yılında dünyada ilk ona giren ülkeler arasında olmak durumundayız. Onun için de gece gündüz çalışacağız. Üreteceğiz, tüketeceğiz ve aynı zamanda da satacağız. Dışa bağımlılığı asgari düzeye indirip, dışarıya ürün satan bir ülke haline geleceğiz. Bunu tarımla değil, yazılımla yapacağız. Yani yazılım satacağız. 'Tabiatta Ders Var Projesi'yle öğrencilerimize dersin dışında tabiattaki canlıları tanımalarını da sağlıyoruz. İki yıl içerisinde 80 okul, 1988 öğrenci, 142 öğretmen ve 132 öğretmen adayı ile 2262 faydalanıcı bu proje süresi içerisinde yer aldı. Bu sayıyı 3 bin 4 binlere çıkaralım. Ben bu projede emeği geçen, katkısı olan herkesi ve siz öğrencileri yürükten kutluyorum" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Vali Şahin 'Tabiatta Ders Var' projesi kapsamında Kızılırmak Kuş Cenneti'nde ders gören öğrencilerin deltadaki deneyimlerinden etkilenerek yaptıkları kuşların resim sergisi açılışını gerçekleştirdi.

        Sergi açılış töreninin ardından protokol üyeleri öğrencilerin yaptıkları resim sergisini gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Daha sonra Anafartalar Anadolu Lisesi öğrencisi Duygu Yıldırım ve Şeyda Dokumacı yaptıkları bir resmi Vali'ye hediye etti.

        'Tabiatta Ders Var' projesi kapanış törenine ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, iş adamları, okul müdürleri, projede gören alan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        (SAM-SLH-Y)

        05.06.2017 18:43:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler