Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ramazan sokakları dolup taşıyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Torbalı Belediyesi tarafından Alpkent ve Ayrancılar Mahallelerinde kurulan 'Ramazan Sokakları' her gece binlerce vatandaşın katılımıyla sosyal, kültürel buluşmaların merkezi oldu.

        Bu yıl 4.sü düzenlenen Ramazan Sokakları her akşam değişik aktivitelere sahne oluyor. Türk sinemasının tanıdık simalarından olan Osman Cavcavsanatsal sunumlarıyla Ramazan Sokağı'nı şenlendirirken, semazen gösterileri, Hacıvat-Karagöz, Meddah oyunları sergileniyor. Ayrıca çocuklara özel bir dizi etkinlikler yapılıyor. Ramazan sokaklarında elsanatlarının sergilendiğifarklı konseptte dükkanlar da bulunuyor. Ramazan ayı süresince üç ayrı bölgede Çaybaşı, Cumhuriyet Mahallesi (Barış Yapı) Ayrancılar Mahallesi'nde her gün 1.500 kişiye iftar yemeği veriliyor. Farklı nedenlerle iftara katılamayan yardıma muhtaç 320 aileye ise sıcak yemek dağıtılıyor. Muratbey, Merkez, Ertuğrul ve Mümin Mesci camilerinde teravih namazı çıkışı cemaate soğuk limonata ikram ediliyor.

        " Vatandaşımız değerlerine sahip çıkıyor"

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bu yıl dördüncüsü kurulan Ramazan Sokağı'nın aynı zamanda nostaljik öğeleri barındırarak ziyaretçilerini yıllar öncesine götürdüğüne değinerek, " Ramazan sokağımızda Meddahlık ve orta oyunu gibi artık unutulmaya yüz tutmuş, yeni kuşağın pek tanımadığı geleneksel sahne sanatlarından örnekler verilmesi önemli. Bu sahne sanatlarının günümüzde bile ilgiyle taklip edilmesi de bizi hem şaşırtıyor hem de memnun ediyor. Torbalı Belediyesi olarak Ramazan Sokağı'nda düzenlediğimiz çeşitli aktivitelerle eski Ramazanları adeta yeniden yaşıyoruz. AVM kültürünün insanlarımızı birbirinden, şehir esnafından uzaklaştırdığı bir dönemde Ramazan sokaklarına gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın değerlerine sahip çıktığı görüyoruz" diye konuştu.

        (MY)

        06.06.2017 10:05:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler