Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane protokolü Özel İdare'nin iftarında buluştu

        - Vali Okay Memiş:

        - "Her günümüzü hizmet aşkıyla yaşıyoruz"

        - "Gümüşhane daha ulaşılabilir il olmaya başladı"

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane protokolü İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

        Kurumun Yeni Mahallede bulunan sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programında konuşan Vali Okay Memiş, Gümüşhane'nin adeta dağların arkasına gizlenmiş bir şehir olduğunu belirterek, 15-20 yıl öncesine kadar Gümüşhane'nin mahrumiyet bölgesi olduğunu kabul etmek gerektiğinin altını çizdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde son yıllarda yapılan atılımlarla artık Gümüşhane'nin daha ulaşılabilir bir il olmaya başladığını kaydeden Vali Memiş, "Eskiden 6 saatte Trabzon'a gidilirken bugün artık 1 saatte gidiliyor. Yapılan duble yollar, tüneller, Zigana Tüneli, en son yine Sayın Maliye Bakanımızın da açıkladığı ve YPK kararı çıkan Salyazı Havalimanı ile Gümüşhane daha ulaşılabilir bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunda herkesin çok emeği var. Bizden önce görev yapan Valilerin, siyasi partilerin il başkanlarının, belediye başkanlarının, milletvekillerinin, muhtarların, İl Genel Meclisi üyelerinin, STK'ların çok emeği var. Ben huzurlarınızda hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Göreve geldiği günden bu yana İl Özel İdaresi sınırı Belediye sınırı demeksizin hizmetleri yerine getirmeye çalıştığını dile getiren Vali Memiş, "Aslında Gümüşhane'deki tüzel kişiliklere baktığımızda bütçesi en küçük olan teşkilat biziz. Gümüşhane Belediyesi'nin 70, Rektörlüğün 100 milyon TL, İl Özel İdaresi'nin de 46 milyon TL bütçesi var. Ancak 320 köy ve 5 ilçede bizim sorumluluk alanımızda. 4 bin 124 kilometre yol ağı bizim sorumluluğumuzda. Ancak biz yine de Allah'ın izni, arkadaşlarımızın üstün çabası, Kaymakam arkadaşlarımızın çok büyük gayretleriyle, İl Genel Meclisi üyelerimizin özverileriyle bu yıl bütün köy yollarını asfaltlıyoruz ve bitiriyoruz. Sadece kışın oturumu olmayan köyler kalacak. Ulaşılabilir bir Gümüşhane'ye çeviriyoruz buraları" diye konuştu.

        Günümüzde köylerin ihtiyaçlarının da değiştiğini vurgulayan Vali Memiş, "Eskiden kazma kürekle yollar açılıyordu. Artık ihtiyacımız değişti. Bu yolları yaptık. Bizim en büyük potansiyelimiz dışarda yaşayan gurbetçilerimiz. Vatandaşlarımız eğer köylerine geldiklerinde cep telefonu çekmiyor, interneti yoksa köyde durmuyorlar. Onun için cep telefonlarının çekmesini istiyoruz köylerimizde. Kaymakamlarımız bu işe yoğunlaşacak" ifadelerini kullandı.

        İşleri doğru planlayarak Ankara'dan takip edilmesi gerektiğini dile getiren Vali Memiş, şöyle konuştu: "Bu sezon en az 200 milyon TL'lik bir işi Ankara'dan takip edip çözmemiz gerekiyor. Nedir bunlar? AFAD yerleşkesi, bin kişilik öğrenci yurdu, Tarım İl Müdürlüğü binası, Adliye binası, spor köyü projesi, halk eğitim binası, Gümüşhane Lisesi. Bunların hepsi yatırım programında. İnşallah hepsini çözeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Her günümüzü hizmet aşkıyla yaşıyoruz."

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise manevi duyguların zirve yaptığı bu günlerde birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Özel İdare ailesi olarak biz ramazanın rahmetinden, bereketinden feyizlenirken aynı zamanda sezon başında yaptığımız proje ve programları hedefine ulaştırmak için elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. İş programımızı başlattık, sezonu açtık. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin" diye konuştu.

        Programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Halil İbrahim Zeybek, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Gümüşhane Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, kurum yöneticileri ve personeli katıldı.

        (RE-ÖS-Y)

        06.06.2017 10:06:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler