Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atık Cep Telefonu Fırlatma yarışmasının ilki Saray'da yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatih Kıray

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'da ilk defa düzenlenen Atık Cep Telefonu Fırlatma Yarışmasının ilki Saray ilçesinde gerçekleştirildi.

        Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin destekleri, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği ve Yetkilendirilmiş Kuruluş tarafından Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı, Saray ve Şarköy'de gerçekleştirilecek "Atık Cep Telefonu Fırlatma Yarışması"'nın ilki Saray'da gerçekleştirildi. Cep telefonlarının ve elektronik atıkların insana ve çevreye verdiği zararı engellemek adına geri dönüşüme kazandırılmasının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışma, yarışmacıların yanlarında getirdikleri cep telefonlarını göstererek kayıt yaptırmasıyla başladı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen'in de hazır bulunduğu yarışmada, Yetişkin ve Çocuk olmak üzere 2 ana kategori, Bireysel ve Takım olmak üzere 2 alt kategoride yarışmacılar, yanlarında getirdikleri atık cep telefonlarını en uzağa fırlatmaya çalıştılar.

        Dereceye girenlere sürpriz hediyelerin verildiği yarışmada toplanan elektronik atıkların geri dönüşümü yapıldıktan sonra elde edilen gelirin Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına bağışlanacağı bildirildi.

        (FK-MEF-Y)

        06.06.2017 10:18:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler