Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Devler listesinde 19 ÇOSB'li

        (Fotoğraflı)

        Uğur Arslan

        TEKİRDAĞ (İHA) - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 49 yıldır aralıksız yayınladığı Türkiye'nin en kapsamlı ve en detaylı sanayi kuruluşları araştırmasının 2016 sonuçları açıklandı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016" araştırmasına göre Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) faaliyet gösteren 19 firma 'En Büyük 500' listesine girdi.

        Açıklanan listede ÇOSB'de üretim yapan Arçelik A.Ş. '500 Büyük' sıralamasına 5'inci sıradan girdi. BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. 2016 sıralamasında bir önceki yıla göre iki basamak yükselerek 16'ncı sırada yer aldı. HEMA Endüstri A.Ş. ise devler liginde bir önceki yıla göre 10 basamak atlayarak 134'üncü sıraya çıktı. Hema Endüstri A.Ş. İSO araştırmasına ÇOSB'den giren 19 firma arasında üçüncü sırada yer aldı.

        "Sanayi büyümeye devam ediyor"

        "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016" araştırmasını değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, "Büyük çalkantıların yaşandığı 2016'da sanayi kuruluşlarının kendilerini dış etkenlerden koruyarak yollarına devam ettiklerini görüyoruz. Türkiye ölçeğinde yapılan bu araştırmayı ÇOSB'nin ev sahipliği yaptığı seçkin firmaların üretimde geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemsiyoruz. Türkiye'nin en önemli üretim ve sanayi bölgelerinden ÇOSB, altyapısı, konumu ve kurumsallaşmış yapısıyla katılımcılarına verdiği desteği artırarak sürdürmektedir. ÇOSB birçok konuda olduğu gibi yeni üretim devrimi Sanayi 4.0'ın Türkiye'de öncüsü olacaktır. Katılımcılarımıza sürdürülebilir bir rekabet ortamı yaratmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesine 2016 verilerine göre bölgemizden 19 firmanın girmesi çok önemli. Biz ÇOSB yönetimi olarak katılımcılarımızın en verimli üretimi sağlamaları, katma değeri yüksek teknolojili üretim yapabilmeleri için ulaşım, iletişim, altyapı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İSO'nun 'İkinci 500 Büyük' listesinde de birçok katılımcımızın yer almasını bekliyorum" dedi. "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2015" araştırmasına ÇOSB'den 20 firma girmişti.

        06.06.2017 11:20:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler