Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da Yaz Spor Okulları başlıyor

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Spor Okullarının kayıtları başladı. 20 Haziran'da 13 farklı branşta başlayacak olan Yaz Spor Okulları, 16 Eylül'e kadar devam edecek.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların spora teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği Yaz Spor Okullarının kayıtları başladı. Yaz Spor Okullarında çocuklara bu yıl masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol, kort tenisi, dart, atletizm, satranç, halk oyunları, tekvando, kick boks, jimnastik ve yüzme olmak üzere toplam 13 branşta eğitim verilecek. 7-18 yaş arası erkek ve kız çocuklarının faydalanacağı spor okulları, 20 Haziran Cuma günü başlayacak, 16 Eylül'de sona erecek.

        Uzmanlar eğitim verecek

        Yaz Spor Okullarının eğitimleri, alanlarında uzman olan eğitmenler tarafından verilecek. Eğitimler, masa tenisi, jimnastik, satranç, tekvando, dart, atletizm, kick boks, kort tenisi ve halk oyunları branşlarında, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Kayapınar ilçesinde bulunan Talaytepe Spor Tesislerinde, yüzme branşında ise bu yıl yapımı tamamlanan Seyrantepe TOKİ'deki havuzda verilecek. Eğitimler, Yaz Spor Okulları branşlarındaki yoğunluğa göre gruplar halinde hafta içi farklı saatlerde yapılacak.

        Çocuklara spor malzemeleri verilecek

        Yaz spor okullarına kayıt yaptıran tüm öğrencilere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz spor malzemeleri dağıtılacak ve yine öğrencilere ücretsiz servis imkanı tanınacak.

        Kayıtlar devam ediyor

        Yaz Spor Okulları için başvurular devam ederken, spor okullarından faydalanmak isteyen çocuklar, velileri ile birlikte 20 Haziran'a kadar Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki Spor Şube Müdürlüğü'ne kayıt yaptırabilir.

        (İHA-MP-Y)

        06.06.2017 12:32:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler