Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tiyatro oyunuyla çevre bilincini anlattılar

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - 05-11 Haziran Çevre Koruma Haftası dolayısıyla Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte tiyatro gösterisiyle çevreye duyarlılık anlatıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

        Zeytinburnu Belediyesi, 05-11 Haziran Çevre Koruma Haftası dolayısıyla ilçedeki çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla tiyatro etkinliği düzenledi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de çevre koruma konusunda bilinçlendirildi. Çocuklar, tiyatro oyununun yanı sıra Zeytinburnu Belediyesi'nin maskotu olan Zeyço ile şarkılara eşlik ederek dans etti.

        Temiz bir çevre için Zeytinburnu'nda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Zeytinburnu Belediyesi'nde görevli Çevre Mühendisi Burçin Bağcı, "Çevre sorunlarına dikkat çekmek daha temiz daha sağlıklı çevreye katkı sağlamak amacıyla Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Belediye Başkanımız sayın Murat Aydın özellikle çocuklarda çevre bilinci aşılama konusunda hassasiyet üzerine biz de bu yıl çocuklara yönelik çevre ve geri dönüşüm konulu tiyatro gösterileri hazırladık. Kurum personellerimize yönelik yeşil yaka eğitimleri düzenliyoruz. Ayrıca ilçemizde açtığımız stantlarla ilçe sakinlerine bilinçlendirme broşürleri dağıtıyoruz. Bez çantalar ve fidanlar hediye ediyoruz. Yine çocuklara hikaye ve boyama kitapları hediye ediyoruz'' diye konuştu.

        "Doğal kaynaklar bize miras değil, emanettir"

        Etkinlikte eğlendiğini ve bilinçlendiğini belirten Rumeysa Özkan, "Ben açıkçası etkinliği çok beğendim, bana katkılarının olacağını düşünüyorum. Açıkçası pet şişeleri ve ambalaj atıklarını geri dönüşüme atmamızda bize bilgilendirmeler yaptılar" şekilde konuştu.

        Belina Katka ise, ''Öncelikle çok güzel bir etkinlik gerçekleşti, doğal kaynaklar bize miras değil, emanettir ve bu emanetimizi çok iyi bir şekilde korumamız gerekiyor. Çok güzel şeyler öğrendik'' ifadelerini kullandı.

        Etkinlik, çocuklara dağıtılan hediyelerle sona erdi.

        (HB-ÖK-Y)

        06.06.2017 13:41:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler