Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta 'anne timi' projesi

        - Tokat'ta, alkol ve uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında sınıf annelerinden 'anne timi' kurularak eğitim çalışması yapıldı.

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta, alkol ve uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında sınıf annelerinden 'anne timi' kurularak eğitim çalışması yapıldı.

        Yeşilay Cemiyeti Tokat Başkanlığı Koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği işbirliğinde uygulanan sınıf anneleri 'anne timi' projesi sertifika töreni yapıldı. "Annelerimizle uyuşturucuya tokat atıyoruz, geleceğe güvenle bakıyoruz" sloganı ile düzenlenen proje kapsamında sınıf annelerine alkol ve uyuşturucu kullanmaya başlayan çocukların erken tespit edilmesi ve bağımlılık oluşmadan engellenmesi, bağımlı bireylerin tedavisi için ise izlenecek yol haritası dile getirildi. Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) Başhekimi Uzm. Dr. Müberra Kulu, sınıf annelerine deneyimlerini aktardı. Eğitim projesi kapsamında basına kapalı olan bölümde annelere uyuşturucu maddeler gösterilerek bilgi verildi. Yapılan eğitim çalışmalarının ardından eğitime katılan annelere sertifikaları takdim edildi.

        "Çocuğunun bağımlı olduğunu iki yıl sonra fark eden aileler var"

        Projeyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeşilay Tokat Şubesi Başkanı ve Halk Sağlığı Müdürü Cihat Zülfüoğulları, anne timi eğitimin startını verdiklerini kaydetti. Orta okulların sınıf annelerinin tamamına uyuşturucuya karşı bilinçlendirebilmesi için eğitim verileceğini ifade eden Zülfüoğulları, "Bu eğitimdeki amacımız sınıf annelerimizin sadece sınıfın temel ihtiyaçları ile ilgilenen bir veli olmaktan öte sınıfın, okulun, okul çevresindeki değişikliklerin fark edebilecek kabiliyete sahip oldukları için emniyetle işbirliği ve iletişiminin güçlendirilmesi, anne olmaları nedeniyle çocuklarıyla özellikle 5-6-7-8. Sınıflardaki öğrenci anneleri arasındaki iletişimin etkili ve doğru bir iletişime dönüşmesi için iletişim teknikleri ve modelleri veriyoruz. Bir diğer önemli vurgulamak istediğimiz konuda sınıf annelerimizin çocukların üzerindeki değişimleri erkenden fark edebilmelerini istiyoruz. Çünkü en acı istatistiklerden birisi de bir bireyin çocuğunun bağımlı olduğunu 2 yıl sonra anlayabiliyor. İki yıl çok geç bir süre. Dolayısı ile ebeveynlerin çocukların üzerindeki değişimin erkenden fark edebilmesi bağımlı olmadan bağımlı olmalarını engellemesi daha önemli. Bağımlı olmadan daha önce bağımlılığa giden yolu kesmeyi amaçlıyoruz" dedi.

        Toplumda 'benim çocuğum yapmaz' şeklinde yanlış bir kanaatin var olduğunu belirten Zülfüoğulları, "Bu kanaatin ihmali sonucu aileler ileride acı tecrübelerle karşılaştığını görüyoruz. Dolayısı ile benim çocuğum yapmazı artık hiçbir anne dememeli, çocuğu ile nasıl doğru iletişim kuracağını bilmeli. Çocuğundaki değişiklikleri erkenden fark edebilmeli. Sınıf annesi olmasından dolayı da sınıfta ve okul çevresindeki bu kapsamda tehdit edici farklılaşmalarla ilgili olarak müdürlüğümüzle erkenden işbirliği içerisine girmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

        (Nİ-UY-Y-)

        06.06.2017 14:10:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler