Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mobilyacılardan İTSO'nun projesine destek

        (Fotoğraflı)

        Salih Bakıcı

        BURSA (İHA) - Yerli otomobil fabrikasının Bursa'nın İnegöl ilçesinde kurulması ile ilgili İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) yürüttüğü çalışma hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "İnşallah bunu başarırız, üretiriz. Bu konuda Mobilyacılar Odası olarak projenin arkasındayız, destekliyoruz" dedi.

        İTSO'nun hazırladığı öneri ile yerli otomobilin üretimi için İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nde yer gösterilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özcan Ayhan, İnegöl'ün sanayi kenti olduğunu ve otomotiv sektörünün de İnegöl'e değer katacağını ifade etti.

        "Üretimin İnegöl'de yapılması mutlu eder"

        Başkan Özcan Ayhan, yerli otomobil üretiminin İnegöl'de yapılması durumunda çok mutlu olacaklarını belirterek, "Yılların tecrübesi Metin ağabeyimiz isabetli bir karar vermiş. İnegöl'de yerli otomobilin üretilmesi ilklerin şehrine yeni bir ilk katar diye düşünüyorum. Gerçekten de hem İnegöl'e değer kadar hem de İnegöl'ün bir sanayi şehri olmasında çok önemli bir adım olur. Türkiye'de birçok il talip oldu yerli otomobil üretimi konusunda ama Metin ağabey önce davranarak, yer göstermiştir. Biz de mobilyacılar olarak seviniriz. İnşallah yerli otomobilimiz böyle bir karar doğrultusunda, İnegöl'de gösterilen yeni Organize Sanayimizde yön bulur. Bizler de mutlu olur, seviniriz. Çünkü bu büyük bir sanayi hamlesi demektir. Bu projenin yanında olur ve gurur duyarız" dedi.

        "Madem sanayi şehriyiz otomotiv de olur"

        Bazı mobilyacıların bu konuda daha temkinli yaklaştığı iddialarının sorulması üzerine Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Ben öyle düşünmüyorum. Çünkü biz madem bir sanayi şehriysek, mobilya da olacak, tekstil de olacak, gıda da olacak ve otomotiv de olacak. Otomotiv yan sanayi zaten Bursa'da çok gelişmiş düzeyde. Tofaş ve Renault olarak iki büyük firma var. Bunların yanında, İnegöl'de tamamen yerli otomobil üretilirse, biz çok çok memnun oluruz. Çünkü tamamen yerli. Biliyorsunuz bunun ilk denemesi Cumhuriyet'in ilk yıllarında oldu. O günlerde rafa kaldırıldı. İnşallah bunu başarırız, üretiriz. Bu konuda Mobilyacılar Odası olarak projenin arkasındayız, destekliyoruz" şeklinde cevap verdi.

        (SB-MA)

        06.06.2017 14:29:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler