Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zile'yi susuzluktan kurtaracak proje

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Zile ilçesinde içme suyu ihtiyacının karşılanması adına Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan dereboğazı içme suyu barajı inşaatı hızla devam ediyor.

        Zile'de son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle mevcut içme suyu kuyularının yetersiz kalması sonucu baraj projesi hayata geçirildi. Zile Belediyesi'nin yeni su kaynakları arayışı içerisinde bulunarak dereboğazı içme suyu barajı projesi Orman ve Su İşleri bakanlığı desteğiyle hayata geçiriliyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, barajın 19 köye içme suyu vereceğini ifade ederek"İlçemizin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatmış olduğumuz dereboğazı içme suyu barajı projesi büyük bir hızla devam etmekte bu proje sayesinde hem ilçemizin içme suyu ihtiyacı karşılanacak hem de cazibeli su nakli sayesinde elektrik tüketimimiz büyük ölçüde azalacaktır. Bu projemizin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen hükümetimize, bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ederiz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İçme suyu barajı sayesinde yeni bir doğal çevre ve piknik alanları kazanıyoruz" dedi.

        (Nİ-UY-Y-)

        06.06.2017 14:54:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler