Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ereğli'de dolu yağışının ardından arazide incelemeler sürüyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Ereğli İlçe Tarım Müdürü Orhan Soylu önceki gün Belkaya, Kutören ve Taşbudak mahallelerinde yaşanan dolu felaketi sonrası bölgede incelemelerde bulunarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

        Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, dolu afetinin ardından bölgede araştırma yapmak, yerinde incelemek istediklerini belirterek, "Üzülerek gördük ki üreticilerimizin çoğu tarım sigortası yaptırmamış. Buradan üretici vatandaşlarımıza sesleniyorum, tarım sigortanızı yaptırın. Böyle sorunlarda zararınızı en aza indirirsiniz. Dolu afeti yaşayan mahallelerimize geçmiş olsun" dedi.

        Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de, ilçeye bağlı Belkaya, Kutören ve Taşbudak mahallelerinde dolu afeti yaşandığını ifade ederek, "Zarar oranı bir hayli yüksek. Yüzde 80, hatta bazı yerlerde yüzde 100'ü buluyor. Bu konuyla ilgili Tarım Müdürlüğümüz de incelemelerini yaptı, raporları hazırlayacak ve ilgili birimlere iletilecek. Zararın giderilmesine yönelik alınacak kararların ve gelişmelerin titizlikle hep beraber takipçisi olacağız. Ancak özellikle dolu gibi bazı afetlerin görülebildiği bu bölgelerde vatandaşlarımızın tarım sigortalarını yaptırmaları gerekmektedir. Böyle afetler öngörülemiyor ama sigorta yapıldığında Devletimiz TARSİM adını verdiğimiz yüzde 50 sigorta imkanı sağlıyor. Tüm vatandaşlarımıza sigortalarını yaptırmalarını öneriyor, geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

        (İHA-FM-Y)

        06.06.2017 15:57:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler