Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ata'dan çarpık yapılaşma tepkisi

        - Hatay Valisi Erdal Ata:

        - "Hatay'da genel olarak imar konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var. Uydu görüntülerinden baktığımız zaman maalesef çok çirkin ve çarpık bir yapılaşma olduğunu görüyoruz"

        - "Nasıl ki içme suları etkilenecek diye bir maden ocağının açılmasına itiraz ediyorsanız buradaki çarpık yapılaşmaya, kıyıların yağmalanmasına da itiraz etmelisiniz"

        (Fotoğraflı)

        HATAY (İHA) - Hatay Valisi Erdal Ata, "Bundan sonra yapılacak imar planlarında belediyelerden ricam halkımızın çağdaş bir ortamda yaşaması için gerekli olan her türlü sosyal donatılarını da içine koyarak ona göre planlamalar yapılmasıdır" dedi.

        Vali Ata, "Muhtarlar ve Halka Buluşma" toplantıları kapsamında Arsuz ilçesindeki Uluçınar Gençlik Kampında vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

        Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ilçenin durumu hakkında brifing verdi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını, taleplerini Vali Ata'ya ilettiler.

        Toplantı sonunda bir değerlendirmede bulunan Hatay Valisi Erdal Ata, taleplere genel olarak bakıldığında buraya bir sağlık tesisinin yapılmasının elzem olduğunu gördüklerini ifade ederek, "Samandağ'dan buraya bağlantı yolunun yapılmasının hem bu bölge hem de ilimiz için faydalı olacağını düşünüyoruz. Eğitimle ilgili kimse bahsetmedi ama ben notlara baktığım zaman özellikle orta dereceli okullarda ve Anadolu lisesinde derslik başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu görüyorum. Bunun, ilimiz ortalamasına çekilmesi için ilave yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Diğer taraftan kamu binalarındaki yetersizlikleri biliyoruz. Spor tesisleri ile ilgili de talepler var. Onları da mutlaka değerlendireceğiz" dedi.

        İmkanlar ölçüsünde Arsuz ilçesinin sorunlarının çözümünde ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Vali Ata, "Yalnız sadece burada değil Hatay'da genel olarak imar konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var. Uydu görüntülerinden baktığımız zaman maalesef çok çirkin ve çarpık bir yapılaşma olduğunu görüyoruz. Eğer burada düzenli bir yapılaşma olsaydı tahmin ediyorum Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi olabilirdi. Ama biz kendi ellerimizle burayı katletmişiz. Dolayısıyla belediyelerimizin bu konuda çok duyarlı davranması gerekiyor. Nasıl ki içme suları etkilenecek diye bir maden ocağının açılmasına itiraz ediyorsanız buradaki çarpık yapılaşmaya, kıyıların yağmalanmasına da itiraz etmelisiniz. Baktığımız zaman Kıyı Kenar Kanunu burada rafa kaldırılmış. Bir uygulama başlatsak herhalde kıyıda onlarca, yüzlerce binanın kıyı kenar çizgisinde kaldığı için yıkılıp temizlenmesi gerekecek. Diğer taraftan siteler yapılmış, adeta bir kibrit kutusu gibi iç içe girmiş. Site alan insanların rahat nefes alabileceği ortamlar kalmamış. Geçmişte yapılan binalar belki zamanla yıkılıp kentsel dönüşümle yenilenebilir. Ama bundan sonra yapılacak imar planlarında belediyelerden ricam halkımızın çağdaş bir ortamda yaşaması için gerekli olan her türlü sosyal donatılarını da içine koyarak ona göre planlamalar yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

        Toplantıya İl Jandarma Komutanı, Jandarma Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

        (NCT-Y)

        06.06.2017 16:14:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler