Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'in suyu temiz çıktı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin merkez ve tüm ilçelerden alınan su numunelerinin Sağlık Bakanlığı tarafından incelenmesi sonucu, kentin içme suyunun temiz olduğu anlaşıldı.

        Toroslardaki kaynağından başlayarak, tüketiciye ulaşıncaya kadar her gün izlenen ve bölgenin en büyük laboratuvarı olan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı ile Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi Laboratuvarı'nda yapılan su analizleri sonucunda incelenen içmesuyunun temiz olduğu anlaşıldı. Mersinlilerin Türkiye'nin en kaliteli içme sularından birini içtiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Türkiye'nin en kaliteli sularından biri olan Toros dağlarındaki kar sularının erimesi ile oluşan Berdan suyunu, Mersinliler musluktan gönül rahatlığı ile sağlıklı bir şekilde içebilirler" dedi.

        (KRY-Y)

        06.06.2017 16:15:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler