Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldırım'da sokak hayvanlarına bir kap mutluluk

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarına yönelik kampanya başlatan Yıldırım Belediyesi, "Onlar için bir kap su" sloganıyla vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

        Yıldırım Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla farkındalık oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Özellikle yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçedeki çeşitli noktalara su odakları koyan Yıldırım Belediyesi, 2014'den bu yana 5 bin adet plastik su kabını muhtarlıklar vasıtasıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Yıldırım Belediyesi ayrıca 85 kedi evi, 6 köpek besleme noktası, 3 otomatik yemlik ve 24 kuş evi de yaparak sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmadı.

        İlçede yaşayan hayvanların zorlu hava şartlarında su ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek adına titiz bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yaz aylarında sıcak havalarla birlikte fazlasıyla hissedilen susuzluğun diğer canlılar için de büyük bir sıkıntı olduğunu hatırlatarak hemşehrilerimizi kapılarının önüne bir kap su koymaya davet ediyorum" dedi.

        İlçenin pek çok noktasındaki led ekranlar ve afişler ile vatandaşları duyarlı olmaya çağırdıklarını da belirten Başkan Edebali, sokak hayvanlarını da Yıldırım'ın sakini olarak gördüklerinin altını çizerek, "Biz, inşa ettikleri ibadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan yaban hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor. Dolayısıyla ilçemizde sokak hayvanları sahipsiz değil, onların da sorumluluğu bizim üzerimizde" ifadelerini kullandı.

        (AÇ)

        06.06.2017 16:29:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler