Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit Devlet Hastanesi'nde 'gebe okulu' hizmet vermeye devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        BALIKESİR (İHA) - Edremit Devlet Hastanesi'nde anne adaylarının gebelik döneminde bilgilendirilmeleri amacıyla açılan gebe okulu hizmet vermeye devam ediyor.

        Kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen bu önemli hizmet ile ilgili olarak Hastane Yöneticisi Başhekim Op. Dr. Hikmet Şahin, ''Anne ve bebekler, sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturduğundan eğitimleri çok önemli bir faktörü oluşturuyor. Bu kapsamda gebe okulumuzda hafta içi her gün anne adaylarımıza; gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşan sorunlar, doğum öncesi ve sonrası beslenme, anne sütünün önemi ve emzirme eğitimi, doğum yöntemleri ve normal doğumun önemi konularında eğitim uzman hekim ve hemşirelerimiz tarafından ücretsiz veriliyor. Bu eğitimlerden yararlanmak isteyen anne adayları, ek hizmet binası gebe okulunda, hafta içi mesai saatleri içerisinde bu hizmeti alabilmektedir. Sağlık konusunda gece gündüz halkımızın hizmetindeyiz. İsteyen anne ve baba adayları birlikte eğitimlere katılabilmektedirler'' dedi.

        Anne adayları burada, sağlık personeline merak ettikleri konuları danışırken, gebelik sağlığı, gebelikte beslenme ve kilo alımı, doğum ağrısını hafifletme yöntemleri, doğum eylemi ve evreleri, lohusa psikolojisi, anne-babanın bebek ile iletişimi, emzirme dönemi, anne sütü ve yeni doğan çocuk hastalıkları konularında da eğitim hizmeti veriliyor.

        (BT)

        06.06.2017 17:02:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler