Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maliye Bakanlığı, Ünye Belediyesine 4 milyon TL borçlu çıktı

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Geçen aylarda eski pazar yeri alanında yapılması planlanan kültür merkezi alanını Milli Emlak'a devrederek vergi ve SGK borcunu sildiren Ünye Belediyesi, üzerine 4 milyon lira alacaklı oldu.

        Ünye Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, vergi borcu ile ilgili ödemenin peşin olduğu için indirime gidildiğini ve Ünye Belediyesinin şu an vergi dairesinden 4 milyon lira alacaklı konuma geldiğini söyledi. Başkan Çamyar, "Bizim Ünye Belediyesi olarak vergi dairesine toplam 18 milyon lira vergi borcumuz vardı. eski pazar yeri alanında yapılması planlanan Kültür Merkezi alanını Milli Emlak'a devrederek bu borçtan kurtulmuş olduk. Peşin ödediğimiz için de indirim gerçekleşince şu anda vergi dairesinden 4 milyon lira alacaklı konuma geçtik. Biz de bu miktarı bize ödeyin diye talepte bulunduk. Maliye Bakanlığı, 4 milyon lira alacaklı olduğumuz miktarın ileriye dönük vergi borçlarında düşüleceğini belitti. Yani Ünye Belediyesi yaklaşık 10 yıl kadar vergi dairesinin kapısını unutacağız" dedi.

        Eski pazar yerinin bir kısmına yapılacak olan Kültür Merkezi ile ilgili bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Kültür merkezi 2017 yılı yatırım programı içerisinde yer alıyor. Proje ihalesi yapıldı ve 2 ay içerisinde projesi bitirilecek ve bakanlığa teslim edilecek. Bakanlık proje kabul sürecini tamamladıktan sonra bu yıl içerisinde mutlak suretle yapım ihalesine çıkacak ve kazma vurulmuş olacak" diye konuştu.

        (MAK-SLH-Y)

        06.06.2017 17:10:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler