Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaçam'da fırınlara Ramazan denetimi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Alaçam ilçesinde Ramazan dolayısıyla fırın denetimleri sıklaştırıldı.

        Alaçam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Veteriner Hekimliği ve İlçe Gıda, Tarım ve Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, standartlara uymayan ve gerekli hijyenik koşulları taşımayan işletmelerde uyarıda bulundu. Vatandaşların sağlıklı ve güvenli alışveriş yapması için yoğun gayret gösteren ekipler özellikle iftar sofralarının olmazsa olmazı, Ramazan lezzeti pide üretimi yapan fırınlarda, gramaj, temizlik ve üretim izinlerini sıkı kontrole tabi tuttu.

        Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri fırınlarda gerekli denetimleri yaparak temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını, çıkan ekmeklerin ve pidelerin gramajlarının doğru olup olmadığını, genel temizlik ve ekmek fiyatlarının kontrolünü yaptı.

        Halk sağlığı için fırınlarda rutin kontrollerin düzenli olarak yapıldığını belirten Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "Ramazan ayında vatandaşlarımızın daha iyi, kaliteli hizmet alabilmeleri, sağlıklı ve temiz ekmek yiyebilmeleri için fırınlarda rutin olarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayına girilmesi nedeniyle denetimlerimizi biraz daha sıklaştırdık. Vatandaşlarımızın talep ve şikâyetlerini dikkate alıyoruz. Özellikle gramaj ve hijyen konusunda çok hassasız. Halkımızın sağlığı bizim birinci önceliğimizdir. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Belediye olarak bu tür denetimlere aralıksız devam edeceğiz" dedi.

        (ŞU-SLH-Y)

        06.06.2017 17:37:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler