Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahlat Devlet Hastanesinde sigara bırakma polikliniği açıldı

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat Devlet Hastanesinde "Sigara Bırakma Polikliniği" açıldı.

        Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Güneş, ilçe halkına her alanda hizmet etmek için çaba gösterdiklerini ifade etti. Bu amaç doğrultusunda hastane bünyesinde 'Sigara Bırakma Polikliniği' hizmete açtıklarını belirten Başhekim Güneş; "Dünyada her yıl 7 milyon kişi sigara nedeniyle ölmektedir ve bu ölümlerin yüzde 12'sinin sebebi yine sigaradır. Sigara akciğer kanserinin en sık sebebi kalp ve damar hastalıklarının çoğunun ana nedenidir. Ayrıca KOAH'ın yüzde 90 sebebidir. Bu yönüyle bakıldığında sigaranın etkilemediği doku ve organ yoktur ve her dozu zararlı olup sadece içenin değil çevresindekilere de zararı var. Sağlık Bakanlığı da bu konu üzerinde çok hassas bir şekilde duruyor, bu yüzden her ilde belirli sayıda doktora sertifikalı eğitim programı düzenliyor. Bizim hastanemizden de Başhekim Yardımcımız Dr. Abdullah Yahya Demir bu konuda eğitimini aldı ve bu hafta itibariyle sigara bırakma polikliniğine başladı. Bizde halkımızdan sigara bırakma talebinde olan herkesi sigara bırakma polikliniğine bekliyoruz" dedi.

        Ahlat Devlet Hastanesi Müdürü Nevzat Işıkgör ise, ilçe halkına sağlık hizmetleri alanında ellerinden gelen imkanlar çerçevesinde her türlü ve kaliteli hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirtti. Bu çalışmalardan birisi olan 'Sigara Bırakma Polikliniği'ni de hizmete açtıklarını belirten Işıkgör, ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

        Sigara Bırakma Polikliniği sorumlu hekimi Dr. Abdullah Yahya Demir de, poliklinik hizmetleri vermeye başladıklarını belirterek, sigaradan kurtulmak isteyenleri polikliniklerine beklediklerini söyledi. Demir; "Sigara tiryakiliği en öldürücü toplumsal zehirlenme olayıdır. Sigara muhtevasında 4 binden fazla kanser kolaylaştırıcı madde içermektedir ve bunun 81 tanesinin doğrudan kanser yapıcı etkisi ispatlanmıştır. Sigara bağımlılığının asıl sebebi ise nikotin dediğimiz psikoaktif maddedir. Nikotin yoksunluğu geliştiğinde huzursuzluk, sinirlilik konsantrasyon bozukluğu, ellerde titreme geliştiği için sigara bırakmak güç hale gelir. Bu 1 tane bağımlılık yapan nikotin maddesi yüzünden, sigara içmek suretiyle neden 4 binden fazla kanser yapıcı maddeyi vücudumuza almış olalım. Bu pazarlık bu alışveriş hiç kârlı değil. Neden aileniz çocuklarınız ve siz daha sık solunum hastalığı geçiresiniz ? Neden bir kış boyu sık hastane başvurusu ile bitâp düşesiniz. Bir gün ansızın bir yakınınızı hipertansiyon ve kalp krizi nedeniyle kaybetmemek için sigaraya karşı harekete geçmenin zamanı geldi. Davranışsal tedaviler, ilaç kullanımı, bant ve sakız yöntemleri ile bu bağımlılık yapan maddeden ve sonrasında da sigara tiryakiliğinden tamamıyla kurtulabilirsiniz. Alo 171 sigara bırakma hattıyla ya da doğrudan hastanemiz sigara bırakma polikliniğine müracaat ederek randevu alabilirsiniz. Ahlat Devlet Hastanesi hekimi olarak sigara bırakma polikliniğinde vereceğimiz hizmetle sizlere sigarasız ve daha sağlıklı bir hayat diliyorum" diye konuştu.

        (SAD-MSA-Y)

        06.06.2017 17:55:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler