Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüzlerce taksici esnafı iftarda buluştu

        - Yüzlerce taksici esnafı Fatih Belediyesi'nin geleneksel iftarında bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Faruk Sarıkoç - Hülya Keklik

        İSTANBUL (İHA) - Ramazan ayının başlamasıyla birlikte her gün farklı bir mahallede iftar sofrası kuran Fatih Belediyesi, bu kez binlerce taksici esnafını aynı sofrada buluşturdu.

        Fatih Belediyesi, her yıl düzenlediği sokak iftarlarının yanı sıra farklı meslek guruplarını da iftar sofrasında ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen iftar programında belediyenin ev sahipliğinde binlerce taksici esnafı ailesiyle birlikte iftar yaptı. Mimar Sinan Stadı'nda gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ve çok sayıda taksici esnafıyla ailesi katıldı. Tasavvuf müziklerinin seslendirildiği programda ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı.

        Avrupa'nın yıldız Futbolcusu Benzema Sokak İftarında

        Ramazanın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bugün buraya Haseki'den geliyoruz, orada da halk iftarımız vardı. Oraya dünyaca ünlü Real Madrid'in oyuncusu Karim Benzema ile beraberdik. Cezayir asıllı Müslüman Fransız bir futbolcu. Ramazan ayında burada bir iftarını açmak istemiş. İftar öncesi de de bizim çat kapı yaptığımız fakir ailelere ziyaretlere katılmak istemiş. Bu akşam onunla birlikte önce fakir fukara ziyareti arkasından yine kendi insanlarımızla iftarımızı açtık. Bizim açımızdan bu akşam bereketli iki tane akşam oldu. Biri dünyaca ünlü futbolcunun bizim değerlerimizi, bizim inanç değerlerimizi İstanbul'un merkezinde görmüş olmasının verdiği mutluluğu arkasından da adeta İstanbul'un damarlarında dolaşan siz değerli taksici esnafımızla iftardayız" dedi.

        İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ise "Bundan sonra alınacak tedbirlerle hiçbir zaman emeksiz , para kazanmasına biz oda olarak izin .vermeyeceğiz. Onun için zaman zaman plaka değerlerimizi düşürtmek için turkuaz taksi geliyor. Belediye 4 bin tane plaka verecekmiş gibi yalanları duyuyorsunuz. Bunlar asılsız" şeklinde konuştu.

        ( HK-YM-DK-Y)

        06.06.2017 22:43:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler