Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlker Çelikcan Hastanesine "Bebek Dostu" unvanı

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi adını alarak Sağlık Bakanlığına devir olan Bursa Asker Hastanesi "Bebek Dostu" hastane unvanını aldı.

        2008 yılında, "Altın Bebek Dostu İl" unvanı alan Bursa, geçen ay İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ardından İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de "Bebek Dostu" unvanı alarak bu unvana sahip 15'inci sağlık tesisi oldu.

        Bu kapsamda hastane konferans salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Esat Dinçer, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın ile hastane yöneticileri ve çalışanları katıldı.

        Törende konuşan Prof.Dr.Rüstem Aşkın, "Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en uygun yöntemdir. Sağlıklı bir beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım, anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Biz de bunu elimizden geldiğince yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

        Anne sütünün teşviki ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Prof.Dr.Aşkın, "Gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personelimizin de desteklerini unutmamamız gerekiyor" dedi.

        Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile 1991 yılından itibaren 'Anne Sütünün Teşviki, Emzirmenin Desteklenmesi' amacıyla yürütülen projede, ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, 6. aydan sonra ek gıdalara başlanarak 2 yaş ve sonrasına kadar emzirilmeye devam edilmesi öneriliyor. Doğru anne sütü uygulamalarını hizmet sunumuna yansıtan ve kurumsallaştıran kurumlara da 'Bebek Dostu Kurum' unvanı veriliyor.

        (ZP-MA)

        07.06.2017 10:22:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler