Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da MKE tarafından hurdalar alındı

        (Fotoğraflı)

        Safiye Tarı

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde Kapalı Pazaryeri'nin bir bölümünün 10 Ocak günü yıkılması sonrası ivedilikle temizlik ve düzenleme çalışmaları başlamıştı. Bu çalışmalar kapsamında taşınan demirler, bir Kamu İktisadi Teşebbüsü olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından satın alındı ve taşındı.

        Biga Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Biga Belediyesi Kapalı Pazaryeri çatısının bir bölümü 10 Ocak tarihinde çökmüştü. Belediyemiz tarafından çatı çökmesine karşı gerekli önlemler alınmış ve pazaryeri giriş ve çıkışı araç ve yaya giriş ve çıkışına kapatılmıştı. Can kaybının yaşanmadığının anlaşılması üzerine de temizleme çalışmalarını ekiplerimiz ivedilikle gerçekleştirdiler. İhale süreci tamamlanınca da dayanıksız olduğu tespit edilen kapalı pazaryeri çatısının tamamı sökülmüştü. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından hurdaların tamamı satın alınarak taşındı" denildi.

        Açıklamanın devamında çıkan malzemelerin neden Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na satılmak zorunda olduğu ile ilgili ise, "Maden hurdalarının Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu olan Hurdasan'a satışı 20/03/1971 tarih ve 7/2156 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ve Başbakanlığın 2001/15 sayılı genelgeleri gereğince Kamu Kurumlarına ait maden hurdalarının Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından piyasa etütlerine ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilecek fiyatlarla toplamaya Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu yetkili kılınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

        (GD)

        07.06.2017 11:35:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler