Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Ardanuç ilçesinde bu yıl 28'incisi düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde Erzurum Büyükşehir Belediyesi sporcusu Kenan Gör başpehlivan oldu. 

        Ardanuç Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Ardanuç Gençlik Spor Kulübü'nce organize edilen ve renkli görüntülere sahne olan güreşler, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne ait halı sahada gerçekleştirildi.

        Güreşlere, Artvin, Ardahan, Erzurum, Tokat, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Samsun, Sivas, Ordu'nun yanı sıra Gürcistan'dan 20, İran'dan 20, Ukrayna'dan 3 olmak üzere toplam 150 güreşçi katıldı.

        Güreşler sonunda İranlı rakibi Mamuga Gurdizaye'yi yenen Erzurum Büyükşehir Belediyesi sporcusu Kenan Gör başpehlivanlığı elde etti.

        Organizasyonda, 3 bin lirası başpehlivana olmak üzere dereceye giren güreşçilere topla 13 bin lira ödül dağıtıldı. Dereceye giren sporculara ayrıca madalya verildi. 

        Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği güreşler sırasında, Acara Özerk Cumhuriyeti Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri beğeni topladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler