Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elleriyle Atatürk portresi yaptılar

        (Fotoğraflı)

        Uğur Arslan

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Atatürk İlkokulunda bu yıl ikincisi düzenlenen Resim Şenliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Öğrenciler okul bahçesine tuval çalışması yaparken, 1/C sınıfı öğrencileri tarafından el izleri ile yapılan Ulu Önder Atatürk'ün portresi büyük ilgi topladı.

        1934 yılında eğitim ve öğretime açılan ve şuan 15 derslikte ikili öğretimle 39 öğretmenin bin 69 öğrenciye eğitim ve öğretim verdiği Atatürk İlkokulunda öğrencilerin içinde bulunduğu birçok etkinlik düzenleniyor. Sınıflar arası futbol turnuvasının ardından şimdi de okul bahçesinde 1 ile 4. sınıf öğrencilerin kendi hayal dünyalarını yansıtan resimler Resim Şenliği etkinlikleri kapsamında okulun bahçe duvarlarına asıldı.

        Okulun bahçesinde düzenlenen 2. Resim Şenliği kapsamında öğrenciler, tuval çalışması yapıp birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. Öğrenciler burada hem eğlenip, hem de el becerilerini geliştirdiler. Aileleri de ise bu anlara tanıklık ettiler.

        Şenlik kapsamında Nurcan Bayrak Altay'ın sınıf öğretmenliğini yaptığı 1/C şubesinde eğitim gören 38 öğrencinin minik elleriyle ortaya çıkarttığı bez afişe yapılan Atatürk resmi çalışması görenleri hayran bıraktı. Öğrenciler, siyah boya ile bez afişin üzerine boyalı ellerini sürerek ortaya Atatürk portresi çıkarttı. Portre okulun giriş duvarına asılırken, buradan geçen vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirmek ihmal etmedi.

        (UA-MEF-Y)

        07.06.2017 11:41:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler