Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüplüler gönül sofralarında buluşuyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi her gün farklı bir mahallede kurduğu dev iftar sofralarında binlerce Eyüplü'yü ağırlıyor. Bu sofralarda gönül köprüleri kurularak eski komşuluk ilişkileri yeniden canlanıyor.

        Eyüp Belediyesi'nin kurduğu iftar sofralarında sahne alan sanatçılar ezan vaktine kadar vatandaşlara musiki ziyafeti sunuyor, seslendirdikleri ilahilerle vatandaşların gönüllerini coşturuyorlar. Ezanın okunmasıyla dev iftar sofralarında bulunan küçük büyük herkes tek yürek olup ellerini semaya açıyor, dualar ederek iftarlarını yapıyorlar.

        Ramazan'ın bereketi cadde cadde, sokak sokak tüm Eyüp'ü sararken, bu gönül sofralarının kurulmasını sağlayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da vatandaşlarla bir araya gelerek orucunu açıyor. İstanbul'un hatta Türkiye'nin farklı bölgelerinden misafirlerin ağırlandığı sofralar Ramazan'ın bereketiyle dolup taşıyor.

        Başkan Remzi Aydın'ın ev sahipliğinde verilen ve yabancı konukların dahi ağırlandığı sokak iftarlarında, eski Ramazanlar'ın güzellikleri bir kez daha gözler önüne seriliyor, o günler Eyüp sokaklarında yeniden canlanıyor. Komşuluk, kardeşlik duyguları içerisinde oturulan gönül sofralarında hep birlikte iftar yapmanın mutluluğu yaşanıyor.

        Eyüp Belediyesi bu güne kadar Eyüp Sultan merkez, Karadolap, İslambey, Akşemsettin, Topçular, Defterdar, Pirinççi, Güzeltepe, Silahtarağa, Sakarya, Çırçır ve Esentepe'de mahalle iftarları düzenledi. Tüm Ramazan ayı boyunca da Eyüp'ün 28 mahallesinde bu iftar sofraları kurulacak.

        Bu arada her iftar öncesi Eyüp Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, Eyüp'ün farklı noktalarından canlı yayın yapıyor. Yapılan canlı yayınlarla dünyanın dört bir yanında bulunan vatandaşları Eyüp Sultan ile buluşturarak ekran başından dahi olsa özlemlerini gideriyorlar.

        Yeni başlatılan Mobil Beyaz Masa uygulaması çercevesinde de Beyaz Masa ekibi kendileri için hazırlanan özel araçla iftar yapılan sokakların girişlerinde bekleyerek, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri kayıt altına alıyorlar. Kayıt altına alınan bu talep ve şikayetler ilgili birimlere bildirilerek çözüme kavuşması sağlanıyor.

        (HB-ÖK-Y)

        07.06.2017 14:43:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler