Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnaklı mahalle muhtarlarından il statü açıklaması

        - 12 mahalle muhtarı: "Şırnak'ın il hakkının elinden alınmasını istemiyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Melih Yiğit

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ta 12 mahalle muhtarı, Cizre'nin il yapılıp kentin il statüsünün elinden alınmasını istemediklerini belirterek, bu konuda her türlü anayasal tepkilerini kullanacaklarını kaydetti.

        Şırnak'ta 12 mahallenin muhtarı, Cizre'nin il, kentin ise ilçe statüsüne alınmasına yönelik ortak basın açıklaması yaptı. Muhtarlar adına açıklamayı okuyan İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Nurettin Çevik, kentin il statüsünün elinden alınmasına yönelik Ankara'da çalışma başlatıldığı yönünde bilgi aldıklarını ileri sürdü. Şırnak'a vilayet hakkının 1990'da verildiğini anımsatan Çevik, "Biz devletimizin koyduğu yasalara sonuna kadar bağlı ve sadığız. Ancak bu yönde her türlü anayasal tepkimizi yasalar çerçevesinde sonuna kadar kullanacağız. İl merkezimiz 2016 yılında terör ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için yapılan operasyon ile adeta yerle bir olmuştur. Binalar, iş yerleri, tarihi evlerimiz, meydanlarımız, parklarımız büyük bir zarar görerek kent yaşanmaz hale gelmiştir. Bu yıkım karşısında devletin şefkatli eli beklenirken böyle bir karar Şırnak'ın bitirilmesinden başka ne olabilir ki? İl statümüzün elimizden alınmasının Şırnak'ın gelişmemişliği ile gerekçelendirilmesi bir akıl tutulmasıdır. Diğer nüfusu az, gelişmemiş, coğrafik konumu olumsuz iller ile karşılaştırıldığında Şırnak il merkezi Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Bitlis, Tunceli gibi illerden gerek coğrafik gerekse gelişmişlik açısından çok daha ileridedir. Tüm kamuoyuna çağrımız, Şırnak'a bu hakkının elinden alınmasına karşı yanımızda olmalarıdır" dedi.

        (MY-MP-SÜ-Y)

        07.06.2017 15:13:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler