Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu'da Aile Eğitim Kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

        (Fotoğraflı)

        Ömer Keleş

        KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesinde Mevlana İlkokulunda Aile Eğitim Kursunu başarıyla bitiren katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

        Programda konuşan Okul Müdürü Cengiz Ergen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen programın 0-18 yaş arasında çocuğu olan anne ve babalara yönelik aile eğitim planlaması olduğunu söyledi. Ergen, aile eğitimi kursundaki amacın anne ve babalık becerilerinin geliştirilmesi, aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun potansiyelini kullanmasını sağlamak ve gelişimini desteklemek olduğunu ifade etti. Aile eğitim programının 0-3, 3-6, 7-11 ve 12-18 yaş grupları arasında olduğunu kaydeden Ergen, eğitimler sırasında çocuklarla ve anne babalarla tanışma, program tanıtımları, nitelikli zaman geçirme ve oyun, etkili iletişim becerileri, olumlu davranış kazandırma, istenmeyen davranışları değiştirme, duygu düzenleme, bedensel ve cinsel gelişim, sosyal ve akademik gelişim, aile sistemi, aile tutumları, etkili problem çözme, sosyal duygusal davranışsal sorunlar, çocuk hakları, ihmal, istismar ve şiddet, engellilere duyarlılık gibi konuların ele alındığını aktardı.

        Konuşmaların ardından Aile Eğitim Kursunu bitirmeye hak kazanan kursiyerlere belgeleri Kulu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan tarafından verildi. Programın sonunda protokol tarafından Akıl Zeka Sınıfı'nın açılışı da gerçekleştirildi.

        Törene Kaymakam Mehmet Uğur Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Erkaraman, Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, Emniyet Müdür Vekili İsmail Orhan, Müftü İbrahim Kacaroğlu ve okul idarecileri katıldı.

        (ÖK-AH-Y)

        07.06.2017 15:33:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler