Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Germencik Belediyesinden Türkiye'ye örnek proje

        - Germencik Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezi törenle hizmete açıldı

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Germencik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

        Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve Gerontoloji Bölüm kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan ile birlikte Germencik'te hayata geçirilen proje ile yaşlılığa bağlı olarak 60 yaş ve üzeri tüm Germencikliler yaşlanmanın biyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal anlamda tüm alanlarının incelenmesi adına bu hizmetten faydalanabilecek.

        Germencik Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezinin açılış kurdelesini açılışa katılan yaşlı vatandaşlar hep birlikte kesti. Açılışın ardından konuşmalara geçildi.

        Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın Germencikli yaşlı vatandaşların yalnız olmadıklarını ifade ederek, "Bu arada umutsuz olmamamız gerektiğini, fiziki ve moralimizin daha iyi, sağlığımız daha iyi, daha bilinçli bir şekilde yaşamın devam etmesini sağlayacak bir yaşlılık merkezi oluşturduk. Bundan sonraki Germencik'teki 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın kendilerinden inanmalarını istediğimiz bir gerçek, bundan sonra yalnız değilsiniz. Kıymetli hocalarımız olacak, bizler belediye olarak olacağız. Burda şunu yapmak istiyoruz burada amacımız sizleri sosyal yaşantının içine dahil etmek. Bunun bir tık üstü de Alzheimer Merkezi oluşturacağız. Germencik inşallah önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte daha güzel olacak. siz bizim yanımızdasınız bizde sizin yanınızdayız. İnsanımız çok kıymetli, çok değerli, yaşlısından genci daha bilinçli bir şekilde üretken akıllarımızı ortaya çıkarıp, ülke ekonomisini Türkiye'yi daha büyük bir ülke yapma hedefinde inşallah hep birlikte ilerleyeceğimizi düşünüyorum" dedi.

        Japon Dr. İkuko Murakami'de 18 yıldan bu yana Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Ben Japonya'dan geldim, ama 18 yıldan bu yana Türkiye'deyim, okudum, çalışıyorum. Şu anda sayın İsmail Tufan hocamın yanında Gerentoloji Bölümünde Öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Burada sağlıklı yaşam projesi başladığına çok sevindim" dedi.

        Gerentoloji Bölüm kurucusu İsmail Tufan ise, bu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ben kendimi bugün burada çok mutlu hissediyorum. Germencik bu çalışma için proje için bir uzman Gerentolog görevlendirdi, bu da çok önemli bir şey. Dolayısıyla Germencik'te bir Gerentoloğun yöneticiliğinde ve bizimde denetimimizde olacak olan bu proje Türkiye için örnek bir proje olacaktır" dedi.

        Konuşmaların ardından tören sona ererken, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaşlı bakım merkezindeki vatandaşlarla sohbet etti.

        (OD-MB-Y)

        07.06.2017 17:31:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler