Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sungurlu'da hafızlık okulu açılacak

        (Fotoğraflı)

        Serkan Şansever

        ÇORUM (İHA) - Sungurlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, ilçeye Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nun açılacağını söyledi.

        Okul ziyaretlerinde öğrencilerle yaptığı sohbette konu hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Sungurlu Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu hem okul derslerinin hem de hafızlık eğitiminin bir arada vereceği okulun çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

        Sungurlu Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu eğitimi ile ilgili, "İlkokul 4'üncü sınıfta okuyan ve önümüzdeki yıl 5. sınıfa geçecek öğrencilerimiz hem okula gidebilecek hem de hafızlık sınıflarında hafızlık temel eğitimi dersleri alabileceklerini belirten Eryiğit, projenin amacının, örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi, öğrencilerin okullarını aksatmadan ve yıl kaybına uğramadan örgün eğitimleriyle birlikte hafızlık yapabilmelerini hedefleyen bir proje olduğunu söyledi.

        Bu projede öğrencilerin okul derslerinden kopmadan, sene kaybı olmadan iki yıl içerisinde hafızlıklarını tamamlamaları amaçlanmıştır diyen Eryiğit, "Öğrenciler, 5. sınıfın birinci döneminde okul dersleriyle birlikte hafızlığa hazırlanırlar. İkinci dönemde de okul derslerine devam ederlerken hafızlığa başlarlar. 6. sınıfta bir yıl ara vererek okulun bünyesindeki Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an Kursunda hafızlıklarını tamamlarlar. Aynı zamanda da takviye kursu alarak okul derslerinden kopmamış olurlar. O yılın Haziran ayında 6. sınıf derslerinden sınava girerek sınıflarını geçen öğrenciler, hafızlıklarını tamamlamış olarak 7. sınıfa devam ederler. Aynı zamanda yapılan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de kendilerini zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan geliştirme fırsatı bulmaktadırlar. Özel bir devlet okulu anlayışıyla akademik başarının önemsendiği okulumuzda, 7. ve 8. sınıflarda okul derslerine ek olarak etüt ve takviye kurslarıyla, zengin döküman desteğiyle de desteklenen öğrencilerimizin Proje İmam Hatip Liselerine, İmam Hatip Fen ve İmam Hatip Sosyal Bilimler Liselerine, diğer Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine yerleşmeleri hedeflenmektedir" dedi.

        (SŞ-BÖ)

        07.06.2017 17:39:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler