Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arnavutköy'de 'Baklava Alay'lı iftar

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Arnavutköy Belediyesi, Ramazan ayında "Gönüller de sofralar da bir" diyerek Bolluca Mahallesi sakinlerini iftar yemeğinde buluşturdu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı iftarda, Osmanlı döneminde ramazan ayına has bir tören olan 'Baklava Alayı' da yapılarak, davetlilere baklava ikramı yapıldı.

        Ramazan ayının gelmesiyle Arnavutköy Belediyesi etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Ramazan ayı programları çerçevesinde 'Gönüller de sofralar da bir' projesi kapsamında her akşam ilçenin çeşitli mahallelerinde iftar yemeği organize eden Arnavutköy Belediyesi, bu akşam da Bolluca Mahallesinde iftar programı organize etti. Mahallede bulunan belediye hizmet binasının bahçesine kurulan gönül sofralarında bir araya gelen yüzlerce vatandaş birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da iftarın yapılacağı alana gelerek vatandaşlarla birlikte sohbet etti. Osmanlı döneminde ramazan ayına has bir gelenek olan 'Baklava Alayı' geleneği de iftar alanında yaşatılarak, davetlilere baklava ikramı yapıldı.

        "Ecdadımız çok ince ruhlu insanlarmış"

        Arnavutköy'de eski geleneklerin yaşatıldığını belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Eski geleneklerimizi canlandırmak bence çok önemli. Çünkü geçmişle geleceğin bağını kurmadan kendi kültürümüzü, örfümüzü ayakta tutma imkanımız yok. Aynı zamanda geçmişin bu alışkanlıklarını bu geleneklerini yaşadıkça şunu da görüyoruz; hakikaten ecdadımız çok ince ruhlu insanlarmış, çok farklı duyguları varmış. Ramazanı çok renkli yaşamışlar. Bugün burada basit bir şekilde göstermeye gayret ettiğimiz gibi baklava alayları şeklinde Osmanlı ramazan mutfağının bir geleneğini canlandırdık. Bugün biz çalışma arkadaşlarımızla ve mahalle sakinlerimizle iftar yapıyoruz. Böyle bir ortamda istedik ki kendi arkadaşlarımızla birlikte bu geleneği de hayata geçirelim. Herkesin ramazanını tebrik ediyorum" diye konuştu.

        (EK-YM-ÖZ-Y)

        07.06.2017 22:03:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler