Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zabıtadan fırın denetimi

        (Fotoğraflı)

        Kaner Akaner

        KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki 25 pide ve ekmek fırını zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

        Denetimlerde Belirtilen gramın altında üretim yapan işletmelere 1608 sayılı yasanın 1. Maddesi kapsamında idari para cezası uygulanırken, denetim sırasında eksik gramajlı üretilen ürünlere ekipler tarafından el konuldu. Kent halkının sağlığını korumak amacıyla yapılan denetimlerde işyerleri sağlıklı üretim yapmaları konusunda uyarıldı.

        Denetimlerle ilgili Lüleburgaz Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, hem ekmek fırınlarında hem de özel pide salonlarında Ramazan'a özel üretiliyor. Belirlenen tarifeye göre Ramazan pidesinin 250 gramının 1,5 lira, 350 gramının 2 lira, 500 gramının da 3 lira olması gerekiyor. Bu konuda yapılan denetimlerde genel olarak gramajın yanı sıra hijyen kuralları açısından da kontroller gerçekleştiriliyor. Pidenin yanında ekmeklerin de kontrolleri yapıldı. Kent halkının sağlıklı hizmet alabilmesi için denetimler belirli aralıklarla devam edecek" ifadelerine yer verildi.

        (KA-MEF-Y)

        08.06.2017 10:11:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler