Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Urla'da kadınlara yönelik takı kursu ve liderlik eğitimi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Urla ilçesinde, kadınlara yönelik verilen takı kursu ve liderlik eğitiminin sonunda Barbaros Semt Merkezinde eğitime katılan kadınlara katılım belgesi verildi.

        Urla Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen kadınlara yönelik takı kursu ve liderlik eğitimi iki ay sürdü. Eğitimlerle, hak temelli eğitimler ve beceri kazandırma kursları ile kadınlara değer ve farkındalık kazandırmasının amaçlandığı bildirildi. Her hafta Çarşamba günü Barbaros Semt Merkezi'nde gerçekleşen eğitimlere 25 kadın katılarak katılım belgesi almaya hak kazandı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, semt merkezine giderek lider kadınlara katılım belgelerini ve sevgi çiçeği diye adlandırdıkları çiçekleri takdim etti.

        El emeğinin çok önemli olduğunu ve bu emeğin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Başkan Sibel Uyar, "Doğru emeği, doğru yerde kullanmalıyız. Çok güzel takılar tasarlamışsınız. Bunları gelire dönüştürmeniz için sizlere satış kanalları açmayı düşünüyoruz. Kadın Kooperatifi bünyesinde kurduğumuz urladanal.com sitesinde ürünlerinizi sergileyebiliriz. Liderlik eğitimleri de çok önemlidir. Öncelikle içinizdeki o gücün farkına varın. Unutmayın ki kadınsız bir şey olmaz. İstediğiniz kurs varsa biz her zaman destekçiniz olarak buradayız. Ben, hepimizi bir aşureye benzetiyorum. Hepimizin farklı kültürü var. Kimimiz doğulu, kimimiz göçmen, kimimiz Karadenizli, kimimiz yerliyiz. Ama birleştiğimiz zaman daha güzel daha güçlü oluyoruz. Tıpkı aşure deki farklı tatlar gibi. Kendi öz tatlarımızı kaybetmemiz gerekir"dedi.

        Kadınlarda, kendilerine destek olan Başkan Uyar'a teşekkür etti.

        (HG-Y)

        08.06.2017 10:14:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler