Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhtardan TEOG birincilerine plaket

        Neslihan Demirer

        ANKARA (İHA) - Çubuk Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan, TEOG sınavında bütün soruları doğru cevaplayan öğrencilere plaket verdi.

        Yıldırım Beyazıt ve Bekir Yılmaz Ortaokullarını ziyaret eden Avan, TEOG sınavında bütün soruları doğru cevaplayan 8. sınıf öğrencilerinden Sude Çevirgen, F.Zehra Öztürk, Elif Sena Türk, Burak Adar, Y.Emre Yılmaz, Oğuzkağan Çayır,Bahri Olcay Deniz, Umut Ölçer, Erkan Çenet ve Emirhan Eğilmez'e başarısından dolayı tebrik ederek plaket verdi.

        Mahallesinde bulunan iki ortaokuldan 10 öğrencinin 120 sorunun tamamını cevaplayarak Türkiye çapında birinci olduklarını hatırlatan Avan, yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarılarını teşvik etmek amacıyla böyle bir uygulamada bulunduklarını söyledi.

        Mahallesindeki eğitim seviyesinin hızla artmasının sevindirici olduğunu ifade eden Avan, şöyle konuştu:

        ''Birinci TEOG sınavında bir öğrencimiz Türkiye birincisi olurken, ikinci sınavda bu sayı 10 öğrenciye çıktı. Başarıda büyük oranda bir artış söz konusudur. Yine birinci TEOG'da Türkiye birincisi olan Oğuzkağan Çayır yine 120 sorunun tamamını yaparak ikinci kez Türkiye birincisi olmuştur. Bu başarı haberi bizleri sevindirmiştir. Başarılı öğrenciler ilk önce kendisine, daha sonra ailelerine, vatanına, milletine hayırlı ve faydalı birer evlat olur. Öğrencilerimizden tek isteğimiz gelecekte vatana, millete faydalı başarılı birer fert olmalarıdır. Terör olaylarının sona ermesi ve 15 Temmuz gibi darbe girişimlerinin tekrar yaşanmaması ve ülkemizin geleceği için çalışkan, dürüst, ahlaklı, inançlı ve yetenekli çocuklarımızın varlığı çok önem taşıyor. Bu nedenle bu tür ödüllerin ve teşviklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile öğrencilerimizin bu başarısından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını temenni ediyorum.''

        Öğrencilerini onurlandırdığı için Avan'a teşekkür eden Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Müdürü Mehmet Tekin de, "Allah razı olsun, muhtarımız her zaman okulumuzu ziyaret edip, başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmektedir. Bu davranışları bizleri, velilerimizi ve öğrencilerimizi memnun etmektedirler. Kendisine bu anlamlı desteklerinden dolayı, okulumuz ve öğrencimiz adına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        İkinci defa birinci olduğunu ve tarif edilmez bir mutluluk yaşadığını söyleyen Oğuzkağan Çayır ise, "Muhtarımızdan ikinci defa ödül alıyorum. Bizleri plaket ile ödüllenmesi çok sevindirdi. Plaketi evimizin en güzel yerinde sergileyeceğim. Vatanımıza, milletimize ve ailemize faydalı olmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışacağım" dedi.

        (ND-BT-

        08.06.2017 10:17:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler