Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kilis'te gençlere bilişim semineri

        - "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında verilen seminerler başladı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis'te, "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında gençlere bilişim eğitimleri verilmeye başlandı.

        Kilis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezinde, "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında gençlere bilişim eğitimleri verilmeye başlandı. Türkiye'yi bilişim, eğitim ve savunma sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil, üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında, 12-15 yaş aralığındaki gençlere Gençlik Merkezleri aracılığıyla algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri gerçekleştiriliyor.

        En başarılı 100 gence ileri düzey eğitime alınacak

        Eğitim alan gençlerin proje ile yazılım geliştirme becerisine sahip olmaları hedefleniyor. Eğitimlerin sonunda Türkiye'de seçilen en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecek. Eğitimlerden Sorumlu Bilgisayar Mühendisi ve Bilişim Sorumlusu Mehmet Nedim Bellitürk, 3 hafta sürecek kamp programının ardından başarılı gençlere sertifika verileceğini, TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu gençlerin tavsiye edileceğini belirtti.

        Proje kapsamında algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri için başvuru yapmak isteyen gençlerin Gençlik Merkezi ile iletişime geçmelerinin gerektiği kaydedildi.

        (MAD-SD-Y)

        08.06.2017 11:10:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler