Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anaokulu öğrencilerinden "Geri Dönüşüm Defilesi"

        (Fotoğraflı)

        HATAY (İHA) - Hatay'da Çevre Haftası kapsamında anaokulu öğrencileri, "Geri Dönüşüm Defilesi" düzenledi.

        Turgut Reis Anaokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden tasarlayıp hazırladıkları ürünler ile defile düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte Samandağ Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımı yapıldı. Öğrencilere doğa bilinci aşılamak adına tohumlu kalem ve geri dönüşümden elde edilen tükenmez kalem hediye edildi.

        Defileyi hazırlayan öğretmen Nazire Terim, velilerin, öğrencilerin işbirliği ve Samandağ Belediyesi'nin katkılarıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Çocuklara çevre bilincinin daha küçük yaşlardan itibaren aşılanması, çevre koruma ve geri dönüşüm konusunda gelecek nesillerin daha bilinçli hareket etmesini sağlayacaktır. 'Geri dönüşümle geleceğimizi kurtaralım çevremizi koruyalım' diyoruz" dedi.

        Terim, öğrencilerle birlikte geri dönüşüm malzemelerinden tasarlayıp hazırladıkları eşyaları ve araç gereçleri defileyle sergilediklerini ifade etti.

        Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber ise defilenin çevreye karşı duyarlı davranıp geri dönüşüme ilgi çekmek amacıyla yapıldığını belirterek, "Samandağ Belediyesi olarak bu etkinliğe katkı sunduk. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'in çevreye, doğaya saygılı insan, yaşamı odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde okullarımızla işbirliği yaparak çevre bilincinin aşılanması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        08.06.2017 11:15:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler