Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Piri Reis Denizcilik Okulu 7. mezunlarını verdi

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Edremit ilçesindeki bölgenin tek denizcilik okulu olan Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 7. mezunlarını verdi.

        Edremit ilçesindeki Marina Limanı'nda yapılan mezuniyet törenine Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Kemal Mescioğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Danışman, Tatvan Liman Başkanı Adburrahman Aki, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Yılmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Kıyasettin Kırekin, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerin bir meslek sahibi olarak mezun olduklarını belirterek, "Şimdi hasat zamanı. Yılların ekimini bu aylarda biçiyoruz. Her gün değişik okullarda bu tür mezuniyet programlarına katılıyoruz. Heyecanlı bir gün. Sevgili öğrenciler; sizler bugün burada bir meslek sahibi olarak mezun oluyorsunuz. Diğer öğrenciler gibi değil, bir mesleğe, bir beceriye sahipsiniz. Yolunuz açık, rotanız net olsun" dedi.

        Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, meslek liselerinin önemine değindi. İlk kez bu denli bir törene katıldığını ifade eden Yalçın, meslek lisesinde aldığı eğitimin 32 yıllık iş hayatının temelini oluşturduğunu söyledi. Meslek lisesinde alınan eğitimin hayatın her kademesinin temelini teşkil ettiğini kaydeden Yalçın, "32 yıllık memuriyet hayatımda teknik açıdan her anlık eğitimin faydasını, katkısını gördüm. İnşallah sizlerde bunun meyvelerini alacaksınız. Hepinizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

        Programda Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani'nin de birer konuşma yapmasının ardından bayrak devir teslimi yapıldı. Öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve mezuniyet pastasının kesilmesi ile program sona erdi.

        (MSA-Y)

        08.06.2017 11:30:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler