Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düzce'de bal ormanları üretime hazır

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütün yurtta orman köylüsünü kalkındırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen çalışmalar arasında bal ormanlarının kurulması ve yeni mevsime hazırlanması da yer alıyor. Bu çerçevede Düzce Gölyaka Bal Ormanı bal üretimi için hazır hale getirildi.

        Düzce'de 400 dekarlık bal ormanı göreve hazır

        Düzce'de 2011 yılında 400 dekarlık sahada kurulan Gölyaka Bal Ormanı'nda her yıl olduğu gibi arıların her türlü sağlıklı çiçek nektarlarına ulaşması için ağaçlara bakım çalışmaları tamamlandı.

        Bakanlığın uygulamaya koyduğu Bal Ormanları Eylem Planı ile Türkiye bal üretiminde söz sahibi oldu. Eylem planı çerçevesinde bugüne kadar 346 adet bal ormanı kuruldu

        Arıcılığa ve bal üretimine verilen destekler sayesinde ülkemizin bal üretiminde Dünya'da 6'ncı sıradan 2'nci sıraya yükseldiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Uygulamaya koyduğumuz Bal Ormanları Projesi ile her ilimizde bal ormanları kuruyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını ise üretim artışlarıyla alıyoruz" diye konuştu.

        "Balda marka oluşturmak önemli"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu her ilde bir bal markası yaratacaklarını belirterek "Türkiye'deki tabiat ve ağaç zenginliği Dünya'nın başka yerinde yok. Bu sebeple farklı yörelerde üretilen balın tadı ayrı bir güzelliğe sahip. Düzce'de bal ormanında kestane ve ıhlamur ağaçlarının yanı sıra akasya ağacı da mevcut. Akasya ağacı, balı kaliteli ve lezzetli kılan yoğun bir nektara sahip. Balda marka oluşturmak çok önemli. İstiyoruz ki, ballarımız şeker katmadan halis ballar olsun. Bunun için de arıcılara her türlü desteği vermeye hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.

        (AY)

        08.06.2017 11:47:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler