Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜ'lü atletlerinden 4 madalya

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Almanya'nın Freital kentinde yapılan Paralimpik Atletizm Grand Prix Şampiyonasına Diyarbakırlı atletler damga vurdu. Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunun görme engelli öğrencileri Gurbet Damar ve İbrahim Yıldız, Almanya'dan 4 madalya ile döndü.

        3-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek müsabakalarda kadınlar kategorisinde 1500 metrede birinci olan Gurbet Damar, 400 metrede ise ikinci oldu. Erkeler kategorisinde piste çıkan ve çok sayıda sporcuyla yarışan İbrahim Yıldız ise hem bin 500'de hem de 400 metrede altın madalya elde etti. Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi eski milli atlet Abdulkadir Öz, Almanya'dan çok önemli derecelerle döndüklerini söyledi. Öz, dünyanın farklı ülkelerinden onlarca sporcunun yer aldığı müsabakalarda Gurbet ve İbrahim'in çok iyi yarış çıkardığını belirtti. Öz, şampiyon sporcularının Almanya'da ay yıldızlı formayı başarıyla dalgalandırdığını vurgulayarak, "Almanya'da yapılan Paralimpik Atletizm Grand Prix Şampiyonası büyük çekişmeye sahne oldu. Çok önemli sporcuların yer aldığı müsabakalara sporcularımız iyi konsantre oldular. Hem Gurbet hem de İbrahim bin 500 metre yarışlarını birinci olarak tamamlayarak, milli takım kafilesine büyük sevinç yarattılar. 400 metre yarışları da çekişmeli geçti. Özellikle Gurbet'in yarışması nefes kesti. Büyük bir mücadelenin sergilendiği 400 metre kadınlar müsabakasını Gurbet, çok az farkla ikinci olarak tamamladı. Birinciliği kaçırdı. İbrahim ise 400 metreyi başladığı gibi bitirdi. Rakiplerine göz açtırmadı ve altın madalyanın sahibi oldu" dedi.

        "Bu çocuklara sahip çıkılmalı"

        Gurbet Damar ve İbrahim Yıldız'ın çok yetenekli sporcular olduğuna dikkat çeken Öz, daha iyi imkanların sağlanması halinde, çok daha büyük başarılara imza atılacağına değindi. Öz, "Yıllardır bu sporun içindeyim. Hem sporculuk hem de antrenörlük dönemlerim oldu. Atletizm hayatımda bu kadar yetenekli sporcu görmedim. Gurbet ve İbrahim gerçekten yetenekli sporcular. Onlara sahip çıkmak lazım. Bu iki sporcumun daha iyi imkanlarla çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bu nedenle kent yöneticilerinin bu sporculara sahip çıkmalarını ve destek olmalarını istiyorum" diye konuştu.

        (İHA-MP-Y)

        08.06.2017 11:51:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler